Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Долі дітей – у наших руках, і ми повинні забезпечити їм гідні умови життя

В області активізується робота з профілактики соціального сирітства, особлива увага соціальних служб приділятиметься проблемним та неблагополучним сім’ям. Відповідне завдання було поставлене Президентом України Віктором Януковичем під час всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини.

- Національною стратегією профілактики соціального сирітства передбачено, перш за все, забезпечення соціального захисту дітей і сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства. Під час всеукраїнської наради Президент України наголосив, що соціальні працівники мають дійти до кожної проблемної родини, визначитися, яку саме допомогу може надати влада кожній окремо взятій родині. З початку року наші соціальні працівники дослідили умови життя у 7 тис. запорізьких родин, з них дві тисячі родин взяті під соціальну опіку, - повідомила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвеєва під час апаратної наради в облдержадміністрації.

За словами посадовця, в останні роки в Україні змінився портрет неблагополучної родини: якщо раніше до цієї категорії найчастіше потрапляли сім’ї, де один з батьків або обидва страждають на алкогольну або наркотичну залежність, то зараз до цієї категорії все частіше зараховують сім’ї зі складним матеріальним становищем, з батьками, які морально не готові до виховання дітей.

- З початку поточного року в області 84 дитини влаштовані до прийомних родини та дитячих будинків сімейного типу. Крім того, цього року усиновлено 152 дитини, з них 92 – українськими родинами. Нас дуже тішить така тенденція, адже усиновлення – це найкраща форма влаштування дітей у родини у контексті захисту прав та інтересів дитини, - зазначила Антоніна Матвеєва.

Наступного року, за словами Антоніни Матвеєвої, мають більш активно вирішуватись питання щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування житлом: на його придбання з Державного бюджету України буде виділено 91 млн. грн. За ці кошти планується придбати майже 600 квартир, з них близько 20 отримають запоріжці.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко має особистий погляд на цю проблематику: на його переконання, не треба гнатися за цифрами, адже головне – забезпечити гідні умови життя для кожної дитини.

- Переконаний, що ми не повинні формально виконувати плани із влаштування дітей у прийомні родити та дитячі будинки сімейного типу, нам необхідно відпрацювати якісний, а не кількісний підхід. На сьогодні фіксують зростання чисельності дітей у неблагополучних родинах, і, в той же час, незначну кількість родин, які прагнуть всиновити дитину. Що у такому випадку нам робити, примушувати людей? Доля дитини не може бути об’єктивним показником рейтингової оцінки роботи регіону, адже в кожному випадку ми маємо використовувати індивідуальний підхід, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

За словами Олександра Пеклушенка, більш детально питання захисту прав дітей розглядатиметься на засіданні колегії облдержадміністрації, яке заплановано провести 25 грудня.

- Ми повинні детально вивчити це питання та визначити першочергові заходи, спланувати стратегію роботи на наступний рік. Долі дітей – у наших руках, і ми повинні докласти максимальних зусиль, щоб забезпечити їм гідні умови життя, - підсумував керівник області.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 11 Грудня 2012 07:15 | Переглядів: 722

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]