Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Сільськогосподарські підприємства повинні розрахуватися за оренду земельних паїв до кінця року

Через украй несприятливі погодні умови поточного року значно зменшено прогнозовані обсяги виробництва продукції сільського господарства, насамперед, зернових культур. Це стало однією з причин того, що розрахунки сільгоспвиробників за оренду земельних паїв складають лише 92,2%. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації (стажер) Сергій Грачов під час апаратної наради.

- Станом на 6 грудня сільгоспвиробники розрахувалися за оренду земельних паїв на 92,2%, що становить у грошовому еквіваленті 437,7 млн. грн. При цьому середній відсоток орендної плати від грошової вартості земельної ділянки в середньому по області складає 3,2%. Повністю розрахувались сільгоспвиробники у Великобілозерському, Гуляйпільському, Мелітопольському, Новомиколаївському та Приазовському районах, - повідомив Сергій Грачов.

За словами посадовця, найнижчі показники розрахунків зафіксовані в Кам’янсько-Дніпровському (89,9%), Вільнянському (89,6%), Приморському (87,6%), Василівському (82,5%) та Запорізькому (82,5%) районах.

Що ж стосується розрахунків за оренду майнових паїв, середній показник складає лише 72,2% або 613,5 тис. грн. Повністю розрахувались сільгоспвиробники в Василівському, Гуляйпільському, Мелітопольському, Оріховському, Приазовському та Якимівському районах. Досі не почали розраховуватися сільгоспвиробники Великобілозерського та Веселівського районів.

- Поточного року до Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації надійшло кілька звернень щодо затримок з виплатою орендної плати за користування земельними паями. Всі звернення розглянуті, заявники отримали відповіді в строк, встановлений законодавством. Вони не носять масовий характер, але існує певна соціальна напруга в деяких населених пунктах. Загалом розрахунки сільськогосподарських підприємств з орендаторами мають бути завершені до кінця поточного року. - зазначив Сергій Грачов.

Голова облдержадміністрації переконаний: для стабілізації ситуації та недопущення соціальної напруги у разі необхідності до перевірок несумлінних сільськогосподарських підприємств, які не виконують договірні умови, місцева влада має залучити прокуратуру.

- Вже цього тижня в районах, де працюють такі підприємства, повинні розпочатися перевірки їх діяльності. Особливу увагу треба звернути на підприємства, які систематично не сплачують оренду. Вирішити це питання необхідно до 29 грудня, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 11 Грудня 2012 15:46 | Переглядів: 710

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]