Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

15 грудня працівники суду відзначають своє професійне свято

Аналізуючи стан діяльності тієї чи іншої державно-правової структури, зазвичай звертаємо увагу на зміни, що в ній відбуваються, адже ми живимо у час втілення великих реформ, які не оминули і судову систему. Лише два роки минуло з моменту запровадження реформаторських змін у судочинстві України, але вже сьогодні можна говорити про перші результати.

Це і зміна умов доступу до професії судді, і зміна системи притягнення суддів до відповідальності, і незалежність судів від інших гілок влади, і початок широкого застосування рішень європейських судів в судовій практиці України.

Всі розуміють, що судова реформа не завершена, а скоріш тільки-но розпочата, тож для законодавця ще є великий обсяг роботи у цьому напрямку.

Добре розуміють це і у Василівському районному суді. За час, що минув, відбулося чимало змін як у системі судочинства, так і у складі та професійній підготовці працівників суду. І лише такі поняття як неупередженість, правда, справедливість і совість залишилися незмінними для кожного служителя Феміди.

Вже понад 10 років (з 2001 р.) посаду голови Василівського районного суду обіймає Світлана Павлівна Пушкарьова, яка розпочала тут свою трудову діяльність народним суддею у 1983 році. Коли я напередодні Дня працівників суду спілкувалася з членами її колективу, кожен відзначав вагомий внесок керівника у розвиток районного суду. Без зайвих слів стало зрозуміло, що ця сильна, ділова жінка для багатьох своїх колег є прикладом не лише у професійній сфері. Вони цінують в ній ті людські якості, що роблять її особливою. Саме про цю жінку-суддю, жінку-матір, жінку-дружину і піде мова.

Мабуть, я недаремно професію поставила на перше місце, оскільки в неї Світлана Павлівна вже давно, як мовиться, поринула з головою.

Є люди, в жилах яких замість крові тече "жива вода". Це — особистості, котрі постійно рухаються вперед, навчаються і працюють, відкриваючи в собі нові грані. Внутрішній вогонь таких людей допомагає любити життя і посміхатися за будь-яких обставин. Вони живуть у гармонії з собою та навколишнім світом, мислять позитивно і продовжують займатися улюбленою справою.

До таких особистостей можна віднести і Світлану Павлівну Пушкарьову, яка віддала своїй улюбленій справі майже 30 років і до того ж стала однією з небагатьох голів районних судів, хто був членом Ради суддів України.

Звісно, я не могла не надати слово тій людині, про яку вже сказано стільки добрих слів. Голова районного суду Світлана Павлівна Пушкарьова не приховує свого задоволення, що у суді працює молодий, енергійний, професійний колектив. Посади суддів займають виважені і толерантні фахівці, чий робочий день часто-густо ненормований, і навіть особисте іноді відходить на другий план через невідкладні справи, за якими — долі людей. Окремо відзначає керівник діяльність канцелярії, на яку покладено великий обсяг роботи по документообігу. Серед працівників з багаторічним досвідом — В. Яхно та В. Лобач. На їхній пам’яті не одна тисяча звернень, адже канцелярія — це "вхідні двері" суду. Інколи люди, через свою правову необізнаність, виплескують саме на них свої негативні емоції, не розуміючи, що суд — це не юридична консультація.

— Хто допомагає кувати кадри? Звідки надходить поповнення? — запитую у голови суду.

— Не без гордості відзначу, що найчастіше — це випускники юридичного відділення нашого Василівського коледжу. Звісно, запрошуємо до себе на практику лише кращих, і якщо вони зуміли себе проявити у роботі, пропонуємо взяти участь у конкурсі на вільні вакансії. Усі вони згодом отримують вищу юридичну освіту. Саме так до нас прийшли нинішні працівники суду Т. Губа, А. Поданенко, О.Погрібна, А. Фоменко, Ю.Левченко, К. Харченко, Д. Воропай, А.Черненко, О. Коваль, Л.Осинцева, М. щербань, К.Гончарова. Кожен з них має шанс на кар’єрний ріст у суді: від секретаря до помічника судді, керівника апарату суду. Тому хотілося б висловити особливу вдячність директору коледжу Т.С. Боєвій та викладацькому колективу юридичного відділення за добру підготовку фахівців.

— Щиро вітаю з професійним святом не лише нинішній колектив Василівського районного суду, а і його колишніх працівників: Л. Бабаченко, Л. Шейко, О. Іванова, Г. Григоренко, Є. Гордєєву, які для багатьох стали наставниками у роботі і гідно несли службу на сторожі Закону.

Переконана, що авторитетний і високопрофесійний суддівський склад району докладатиме максимум зусиль задля зміцнення демократичних засад судочинства, забезпечення неупереджених, незалежних і справедливих судових рішень, які виносяться іменем держави.

Щиро бажаю суддям і працівникам суду вірного служіння ідеалам добра і справедливості, енергії і наснаги, міцного здоров'я і родинного затишку.

 

Світлана Лобач

 

У Василівському районному суді нині працює 7 суддів та 25 державних службовців. Історія створення дільничної судової системи сягає у далекий 1923 рік минулого століття. Районний народний суд був утворений у лютому 1962 року.

За поточний рік суддями розглянуто і прийнято рішення, а помічниками, секретарями та працівниками канцелярії оброблено 1958 цивільних справ, 384 кримінальних, 47 адміністративних, а також 1593 справи про адміністративне правопорушення..

Кожен суддя району щороку в середньому розглядає понад 600 справ.

 

 

п'ятниця, 14 Грудня 2012 09:02 | Переглядів: 1354

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]