Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Новорічна казка в "Садибі Попова"

У музеї-заповіднику "Садиба Попова" завжди дивують відвідувачів цікавими експонатами, історіями про життя засновника Василівки та його родини і, звісно, неймовірними легендами старого замку. І постійно готують щось нове, захоплююче, незвичайне. Так, на цьому тижні відкрилася чудова виставка листівок, присвячена найчарівнішому святу і дорослих, і дітей — Новому року. — У виставковій залі у нас представлена чудова колекція новорічних листівок різних історичних періодів, — розповідає в.о. начальника відділу основного виду діяльності музею Альбіна ЛЕВЧЕНКО.

— Сюди ми помістили два стенди листівок кінця ХIX — початку ХХ століть. Вони одночасно і фото, і лист, і поштова листівка із зображеннями краєвидів, молодят, архітектурних споруд, знаменитих і незвичайних людей, і т.д. Великим надбанням виставки є колекція радянських новорічних листівок, знайомих багатьом ще з дитинства. Вона розділена на два стенди 50-х - 60-х років і ще чотири — 70-х — 80-х. Спеціально для виставки наш художник-карикатурист Олександр Зінов'єв (до речі, він допомагав нам збирати цю колекцію) намалював листівки-карикатури, які сформували окремий стенд. Також тут присутні такі експонати, як ялинкові іграшки і, штучна ялинка, виготовлені в СРСР.

— Як вдалося зібрати таку цікаву і різноманітну колекцію?

— Виставка створювалася, як говориться, "з миру по нитці...". Листівки та іграшки приносили співробітники, наші знайомі, місцеві жителі... Велику частку колекції зібрав заступник директора музею Віктор Мєшков. Своє зібрання, в якому багато саме старовинних листівок, передала музею мешканка Криму Анастасія Сергєєва, яка раніше жила у Василівці. Місцеві жителі приносять різні непотрібні їм речі, в основному періоду 50-60-х років ХХ століття. З них окремо відзначу Тетяну Міськову — вона постійно допомагає музею збирати експонати.

Ось так у нас накопичується багато цікавих речей. Серед них і листівки різної тематики, особливо багато присвячених жіночому дню — 8 Березня, ви-ставку яких ми організуємо навесні.

— У музеї відкривається і резиденція Діда Мороза до Дня Святого Миколая та Нового року, — доповнює екскурсовод Юлія Божко. — Всім дітям надається можливість написати і відправити йому лист, а в деякі «прийомні» дні і особисто поспілкуватися з легендарним жителем Північного полюсу. Для малюків будуть проводитися розважальні заходи, на яких вони зможуть повеселитися разом з Дідом Морозом. Це зроблено для того, щоб жителі району та міста разом з дітьми могли добре провести час, відпочити і відчути атмосферу новорічної казки, і в той же час ознайомитися з безліччю цікавих виставкових залів.

Музей-заповідник "Садиба Попова" відкритий для відвідувачів сім днів на тиждень з 8.00 до 17.00. Запрошуємо всіх бажаючих разом з дітьми побувати у неймовірному світі історії та відчути радість новорічної казки.

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 14 Грудня 2012 09:12 | Переглядів: 728

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]