Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась двадцять друга сесія обласної ради

Сьогодні заступник голови районної ради Анатолій Кравець взяв участь в роботі двадцять другої сесії обласної ради шостого скликання. Перед початком пленарного засідання голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та голова обласної ради Павло Матвієнко вручили державні та регіональні відзнаки найкращим представникам трудових колективів області.

У роботі сесії взяли участь народні депутати сьомого скликання — Олександр Дудка та Олександр Пономарьов, народні депутати попередніх скликань — Олександр Пеклушенко, Олександр Білоусенко, Олексій Бабурін, Валерій Ізмалков.

Після затвердження рішень про призначення на посаду, слово взяв голова Запорізької обласної ради Павло Матвієнко, який доповів про підсумки роботи за 2012 рік.

Депутати прослухали повідомлення Тетяни Донченко — співробітника Міністерства охорони здоров`я України. Вона повідомила про стан забезпечення медичної допомоги мешканців нашого регіону.

Ряд проектів рішень, які не викликали у депутатів питань при їх обговоренні на засіданнях постійних комісій, було прийнято пакетним голосуванням.

Потім депутати приступили до обговорення проектів рішень порядку денного. Була затверджена Програма сприяння розвитку громадянського суспільства у Запорізькій області на 2013-2016 роки, Програма розвитку дорожнього господарства на 2013 рік, прийняті зміни та доповнення до програм будівництва, реконструкції та модернізації об`єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення, програми з проведення нормативної грошової оцінки земель. Про внесення змін та доповнень до рішення «Про обласний бюджет» доповів начальник головного управління Сергій Медвідь.

Перший заступник голови ЗОДА Віктор Ємельяненко оголосив звіт облдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2012 рік та розповів про її втілення у наступному році.

Перед депутатським загалом виступив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, який подякував всім трудовим колективам регіону за плідну роботу у цьому році та окреслив завдання на наступний рік.

Про обласний бюджет на 2013 рік депутатському загалу розповів начальник головного фінансового управління ЗОДА Сергій Медвідь.

- Бюджет 2013 року – це бюджет реалізму. Рано чи пізно ми мусимо розпочинати жити не в борг, а розраховуючи на те, що реально заробляємо. І в цьому питанні головне – більше заробляти, а не забирати гроші у тих, у кого їх і так недостатньо, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, одним з ключових завдань бюджету 2013 року залишається здійснення послідовної державної політики підвищення соціальних стандартів. Для ефективного його виконання перш за все необхідно провести системну роботу з використання всіх бюджетних резервів.

- Чітке економічне обґрунтування, збалансованість, ефективність використання кожної бюджетної копійки – ці вимоги мусять лягти у філософію формування місцевих бюджетів. Уже сьогодні слід по бюджетах усіх територій відпрацювати програму їх збалансованості та розвитку, - зазначив очільник регіону.

Найбільшу питому вагу в доходах місцевих бюджетів, майже 75%, складає податок на прибуток фізичних осіб. Тому саме збільшення надходжень за цією статтею – один з основних фінансових резервів.

- Особливу увагу необхідно приділити збереженню та збільшенню кількості робочих місць, легалізації зайнятості, зменшенню кількості працівників, які отримують заробітну платню нижче чи на рівні мінімальної, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Серед ресурсів, які треба задіяти, очільник області також визначив збільшення надходжень від плати за землю та економне споживання енергоносіїв.

- Хочу ще раз підкреслити, ми маємо не лише сформувати бюджет, який дозволить нам виконати всі поставлені перед областю завдання. Ми маємо принципово змінити філософію бюджету. Головне завдання наступного року – заробіток коштів, а потім їх ефективне використання, - акцентував голова облдержадміністрації.

Після розгляду та прийняття ще декількох проектів рішень сесія завершила роботу.

На брифінгу голова обласної ради Павло Матвієнко відповів на численні запитання журналістів.

 

понеділок, 24 Грудня 2012 15:35 | Переглядів: 784

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]