Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Морозно, холодно…

Останніми днями подих зими став особливо відчутним. Пониження температури за вікном автоматично знизило температурний режим у багатьох житлових приміщеннях. Особливо це відчули на собі жителі смт. Степногірськ. Детальніше про те, як виживають у багатостраждальному селищі, у розмові з головою селищної ради Іриною Кондратюк:

— Те, що Степногірськ виживає тільки завдяки електроенергії — не секрет. Нею обігріваємо будинки, на електроплитках готуємо їжу. Через таке велике навантаження трансформатори не витримують, виходять з ладу. Селище потребує заміни практично всієї кабельної мережі у житлових будинках. Напруги не вистачає, тому й тепла немає. У квартирах стовпчики термометрів показують +14, а у селищній поліклініці взагалі +10. Вдається підтримувати більш-менш оптимальний температурний режим у дитсадках до +19. На жаль, ця проблема, як кажуть, вже з бородою. З року у рік ми тішимо себе сподіваннями, що ось-ось прийде до нас газ, але знову приходить зима, і ми знову мерзнемо. Зрозуміло, що це питання може вирішитися лише на державному рівні, оскільки потрібні чималі кошти. Але одними обіцянками не нагрієшся.

— У неділю вам довелося терміново вирішувати проблему з ліквідації пориву на магістральному водогоні…

— Дійсно, на магістральному трубопроводі від Кам'янського до Степногірська сталася аварія, в результаті якої все селище залишилося без води. З 7 до 16 години працівники нашого водоканалу трудилися, аби відновити його роботу, і досягли бажаного результату. Не можу не вказати на те, що аварія сталася саме на тій дільниці, яку ми так і не змогли замінити, а це 5 км водогону, на реконструкцію яких потрібно близько 6 млн. грн. Вже не перший рік ми порушуємо це питання на усіх рівнях влади. І знову-таки, розраховувати можемо лише на кошти з державного бюджету.

— Не лише мороз, а вже й перший сніг випробовує на готовність комунальні служби. Чи прибирають засніжені вулиці, чи посипають пішохідні доріжки?

— Звільняти проїжджу частину від снігу нам, зазвичай, допомагають наші фермери Олексій Сергієнко, Сергій Арістов, Віктор Грищук, Юрій Лисак. За необхідності виділяють техніку. Що стосується посипання доріжок, то тут з роботою добре справляються працівники КП «Дім».

— Попереду новорічні свята. Як працюватимуть комунальні служби?

— Зрозуміло, що усі вони у новорічну ніч будуть «на чеку». РЕМ, КП «Дім», водоканал — всі встановили графік чергувань. А загалом, це той випадок, коли хочеться, аби все обійшлося без сюрпризів. Хочу щиро привітати усіх степногірців з наступаючим Новим 2013 роком. Зичу кожному міцного здоров'я, родинного затишку і благополуччя. Давайте вірити у краще майбутнє, у те, що незабаром у нас все ж з'являться, нарешті, нові робочі місця і це стане поштовхом для розвитку нашої громади.

ДНІПРОРУДНЕ

Як повідомила заступник голови Дніпрорудненської міськради Наталія Григорчук, у місті температурний режим переважно витримується. Тепломережа працює сумлінно, постачаючи тепло у квартири жителів Дніпрорудного. Однак, є нарікання щодо обігріву дитсадків. У деяких групах температура нижча санітарної норми (+18). Дана ситуація не з вини тепломережі, оскільки тепло втрачається, насамперед, через застарілі вікна, не утеплені стіни приміщень. Для вирішення подібних проблем потрібні солідні суми, яких у цьогорічному міському бюджеті взагалі бракує. Кожен розуміє, що роботи по утепленню приміщень з використанням енергозберігаючих технологій проводити вкрай необхідно, але…

Що стосується прибирання вулиць від снігу, то тут сумлінно працює КУП "Наш дім". Вчасно розчищаються і посипаються дороги та тротуари, працівники підприємства відповідально ставляться до своїх обов'язків. Деякі вулиці у місті закріплені за ЗАТ "ЗЗРК" і треба віддати належне керівництву комбінату, яке у зимову непогоду завжди із розумінням ставиться до надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути. Завдяки злагодженій роботі комбінату та комунальників поки що проблеми із прибиранням та посипанням доріг у місті вдається вирішувати.

ВАСИЛІВКА

Голова Василівської міської ради Сергій Лобинцев:

— На даний час місто від снігу чиститься і посипається піском. Ми уклали договір з місцевим фермером Русланом Піскуном, який має необхідну техніку та допомагає нам зі стихією. Тож нині на боротьбу зі снігом у обох частинах міста кинуті два трактори. Якщо будуть великі сніжні замети, то фермер надасть ще один трактор — Т-150.

Поки що достатньо і посипного матеріалу — піску, у запасі маємо 50 тонн. Єдина проблема на сьогодні — це те, що казначейство не проплачує рахунки за сіль і відсів. Як тільки проплатить, залучимо й інші матеріали.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

вівторок, 25 Грудня 2012 16:19 | Переглядів: 923

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]