Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Безкоштовний Інтернет - у подарунок

Днями у Василівській районній бібліотеці для дітей та Балківській сільській бібліотеці-філії відбулися урочистості з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до Інтернету та початку надання нових послуг. Відтепер мешканці Василівки та Балок зможуть безкоштовно пройти курси комп'ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі "Скайп", скористатися веб-ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, покупки товарів, організації поїздок, доступу до інформації органів влади і соціальних служб.

У ході презентації комп'ютерних можливостей організатори свята на практиці продемонстрували присутнім, як телефонувати рідним та близьким за допомогою "Скайпу" в інші міста та за кордон, надсилати повідомлення електронною поштою, шукати друзів та однокласників через соціальні мережі, а також здійснювати пошук інформації.

У святі взяли участь і юні читачі бібліотек. У Василівській бібліотеці учні 6-Б класу гімназії «Сузір'я» разом з бібліотекарями підготували вірші про Всесвітню павутину, вокалісти з гуртка «Фльор» співали пісні, а танцівниці з гурту «Фрідом» порадували танцювальними композиціями. У Балках свято збіглося і з Днем Святого Миколая, і з 115-річчям сільської бібліотеки, тож дітлахи тут також постаралися. Вихованці Балківської музичної школи підготували святковий концерт, а учні Балківської ЗОШ № 1 читали вірші. Солодощі та гра у комп'ютерні ігри стали для дітей приємними подарунками відразу після урочистостей.

Бібліотеки отримали комплекти комп'ютерного обладнання і підключилися до Всесвітньої мережі завдяки перемозі у конкурсі програми "Бібліоміст". Вони приєдналися до понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій. З цією подією організаторів заходу та дітей привітали заступник голови Василівської РДА Д.С. Калінін, начальник відділу культури та туризму Т.І. Шаталінська, голова Балківської сільради М.І. Радченко та регіональний представник програми "Бібліоміст" О.Нещерета.

 

Валентина Усова
директор КЗ "Василівська ЦБС"

 

середа, 26 Грудня 2012 07:38 | Переглядів: 729

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]