Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Чемпіонський титул — у малобілозерчан

Спорт має дивовижні властивості. Він об'єднує людей, зміцнює здоров'я, характер, розвиває в них швидкість, спритність, реакцію, координацію, витривалість, терпіння і силу. Спорт приносить людям масу позитивних емоцій, наприклад, при перемозі улюбленої команди або при досягненні людиною якогось результату в своєму виді спорту. Спортсмени Василівського району днями підбивали підсумки 2012 року і вітали чемпіонів та призерів.

Спортивний 2012 рік увійде золотою сторінкою в історію Василівського спорту. Саме цього року в двох обласних комплексних спартакіадах у командному заліку район посів призові місця: в обласній спартакіаді "Хто ти, майбутній олімпієць" серед сільських школярів — І місце та в обласній спартакіаді серед міст і районів Запорізької області, присвяченій Року спорту в Україні — ІІ місце серед 20 районів.

Досягти таких результатів допомогла злагоджена робота колективів тренерсько-викладацького складу ДЮСШ району, КЗ "ФОК "Таврія" та фізкультурного активу району.

Третій рік поспіль в урочистій обстановці вітають кращі футбольні, волейбольні команди і гравців району. До речі, в листопаді цього року в області Василівська районна федерація футболу, яку три роки тому очолив Павло Харченко, визнана кращою і відзначена пам'ятним дипломом. У цьому безумовна заслуга всієї спортивної громадськості Василівщини. Недарма наш район вважається одним із найспортивніших у Запорізькому краї. Тут успішно впроваджується в життя програма «Запорізький стадіон-2012» (район єдиний в області протягом останніх 5 років реалізовував цю програму). А наявність поруч з фізкультурно-оздоровчим комплексом «Таврія» футбольних полів з газоном і штучним покриттям дає поштовх розвитку популярності футболу. Але головне, що в районі є небайдужі люди, які очолюють і підтримують цю важливу і потрібну справу. Це голова комітету розвитку футболу В. Прінь, який вже багато років займається розвитком спорту на Василівщині; голова КЗ «ФОК» Таврія» В. Чабан; голова комітету розвитку дитячого футболу В. Філатов; голова комітету розвитку ветеранського футболу С. Дашковський; тренери дитячо-юнацьких футбольних команд і, звичайно, це підтримка на рівні міських, сільських та районної рад.

Сьогодні у Василівському районі футбол користується особливою популярністю серед дітей та юнацтва. Щорічно в секціях і групах займаються майже 340 юних шанувальників шкіряного м'яча, з якими працюють 10 тренерів-викладачів. Регулярно проводяться змагання районної дитячо-юнацької футбольної ліги, постійними учасниками яких є команди Василівки, Дніпрорудного, Степногірська, Балок, Малої Білозерки, Скельок, Орлянського, Приморського. Кожен сезон дитячо-юнацька футбольна ліга охоплює майже 250 дітей шкільного віку. Дитячі та юнацькі команди району неодноразово ставали чемпіонами та призерами обласних змагань.

На підбитті підсумків спортивного року 2012 в числі перших щиро вітали жіночу волейбольну збірну команду, яка практично завжди серед призерів. Гучні оплески лунали на адресу Василівської збірної з футболу, яка в цьому році стала чемпіоном Запорізької області в комплексній спартакіаді серед міст та районів, присвяченій Року спорту в Україні. Готувати збірну до участі у футбольному турнірі серед команд сільських районів за програмою спартакіади було довірено тренеру КЗ "ФОК" Таврія "С. Дашковському.

Нагороди знайшли і учасників відкритої першості району з футболу. Першість давно стала основним заходом футбольного життя. Цьогоріч у змаганнях взяли участь дванадцять команд, які розділилися на два дивізіони: прем'єр-лігу та першу лігу. За підсумками змагань чемпіоном Василівського району стала футбольна команда прем'єр-ліги з Малої Білозерки. Срібло у Дніпрорудненського «Гірника», а бронза дісталася Василівській команді «Славутич».

Треба сказати, що старші малобілозерчани гідно передали естафету молодшим футболістам. На першості Василівського району серед 11-13-річних гравців команда юнаків з Малої Білозерки також очолила турнірну таблицю, ставши переможцем. На другому місці — команда Василівської міськради, на третьому — Дніпрорудненської. Відзначимо, що успішному виступу дитячо-юнацьких команд-призерів у районній першості сприяла підтримка з боку виконавчих комітетів Малобілозерскої сільради (голова Т.Жаховськая), Василівської міськради (С. Лобинцев), Дніпрорудненської міськради (Є. Матвєєв) .

У юнацькій першості з футболу, в якому змагалися футболісти 14-16 років, підсумкова таблиця майже продублювалася. Таким чином, Мала Білозерка і тут посіла перше місце, відтіснивши на друге Василівську команду, а на третє — дніпрорудненців. Отже, в 2012 році абсолютними чемпіонами стали малобілозерчани. Всі три команди тренує Віктор Зелінський (на знімку), який зумів прищепити своїм гравцям справжнє почуття колективізму, бойового духу, патріотизму за свою команду, за своє село. Все це об'єднує футболістів і допомагає їм досягати високих результатів у спортивних змаганнях.

Один за одним за кубками, медалями та дипломами на сцену виходили юні спортсмени та представники ветеранського футболу. Адже спорт не має вікових меж. І якщо ти став його шанувальником в дитинстві, навряд чи зможеш з ним розлучитися з роками. Поздоровлення звучали від влади. І кожне нагородження супроводжувалося пісенним чи танцювальним подарунком від творчих колективів центру культури і дозвілля. У такі хвилини ще раз переконуєшся: для когось спорт — це просто загальнофізична підготовка, хтось воліє дивитися його по телевізору, ну а для когось спорт — спосіб життя.

І саме до останньої категорії відносяться ті, хто був присутній у цій залі, — юні спортсмени, тренери, керівники різних спортивних товариств... Кожен з них робить свій маленький внесок у розвиток спорту не тільки у своєму районі, але й в Україні. Яскравим прикладом такого внеску є результати, якими пишаються вихованці і тренери наших ДЮСШ. Нині ми маємо навіть своїх Олімпійських призерів. Так, колишня вихованка ДЮСШ «Гірник» Валентина Брик у складі збірної жіночої волейбольної команди України стала бронзовим призером на Паралімпійських іграх у Лондоні. А ще зовсім нещодавно ми отримали добру звістку про те, що вихованка ДЮСШ КЗ «ФОК «Таврія» Діана Богатир (тренер С.К. Алхутов) виборола І місце на Всеукраїнських змаганнях центральної ради ФСТ «Україна» з легкої атлетики серед юніорів. І зараз Діана веде підготовку до участі в чемпіонаті України серед одноліток.

Тож бажаємо нашим юним спортсменам нових спортивних досягнень, подолання усіх перешкод на шляху до великої перемоги, до здобуття почесного звання "чемпіон"!

 

Світлана Лобач

 

 

четвер, 27 Грудня 2012 11:44 | Переглядів: 902

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]