Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Результати фактичні і бажані

Напередодні нового року керівник Наталія СОЛОВ’ЯНОВА і спеціалісти податкової служби у районі провели підсумкову прес-конференцію. — Наталіє Миколаївно, як закінчили 2012 рік? — Рік був нелегким не тільки для нас — податківців, але й для платників податків: і для приватних підприємців, і для сільських трударів, і для бюджетних організацій та установ. Незважаючи на форс-мажор у сільському господарстві (неврожай), на багаточисельні зміни у законодавстві, все ж таки вдалося виконати завдання. Станом на 25 грудня до бюджетів всіх рівнів надійшло більше 188 млн.грн.

Якщо говорити в розрізі бюджетів, то державний бюджет отримав майже 51 мільйон гривень, що на 10,8% більше, ніж за відповідний період минулого року. Додатково надійшло 5 млн. грн.

До місцевого бюджету надійшло майже 137 млн. грн., що на 18,4 млн.грн., або на 15,5% більше, ніж торік.

Відбулися зміни в податковій службі. З 30 березня ми реорганізувалися у Василівське відділення Токмацької об'єднаної державної податкової служби. З травня в приміщенні податкової інспекції працює сервісний Центр обслуговування платників податків. З початку року в центрі прийнято листів, заяв від організацій та громадян більше ніж 10 тисяч. Фахівцями Центру платникам податків району надано майже 4 тисячі консультацій з питань оподаткування. З них майже 50% — консультації по телефону. Наступні 49% — усні консультації, надані платникам податків особисто у Центрі. Фахівці податкової служби надавали й індивідуальні письмові роз'яснення податкового законодавства. В цілому сервісна служба функціонує нормально.

Хочу повідомити "гарячу" новину: 24 грудня 2012 року Указом Президента України № 726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України, куди ввійдуть реорганізовані Державна митна служба України та Державна податкова служба України. Які будуть відбуватися перетворення з податковою службою, новий прийдешній рік дасть нам знати.

— Що нового несе платникам податків 2013 рік?

— З 1 січня впроваджується податок на нерухоме майно. Цей податок будуть в основному сплачувати ті, хто має у своєму володінні декілька квартир чи будинків.

Наступне нововведення: з цього року підприємці, які працюють з касовими апаратами, звітуватимуть до податкової в автоматичному режимі. Для цього впроваджується електронна контрольна стрічка реєстраторів розрахункових апаратів. Це працюватиме так: копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам'яті касового апарату або в пам'яті модему, який до нього приєднується. Один раз на добу автоматично цей звіт передаватиметься до серверу обробки інформації державної податкової служби України.

Ще одне нововведення для приватних підприємців, які сплачують єдиний податок та перебувають на 2 групі. Для таких платників запроваджено подання податкової декларації платника єдиного податку один раз на рік (у 2012 році подавали поквартально).

Для суб'єктів господарювання, що обирають спрощену систему оподаткування, запроваджується можливість вибору способу подання заяви до податкової. До вже існуючих способів додається можливість подання заяви засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису особи.

Починаючи з 1 січня, платники податку на прибуток повинні подавати декларацію 1 раз на рік, а платники з доходом більше 10 млн. грн. ще будуть сплачувати щомісячно авансові внески.

Набрав чинності Закон «Про Державний бюджет України на 2013 рік». У зв’язку із зміною прожиткового мінімуму для працездатних осіб та мінімальної зарплати зміняться розмір єдиного податку, вартість торгового патенту, збільшиться і розмір податкової соціальної пільги.

Нагадаю, що з 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих у 2012 році. Декларацію подають громадяни, які отримали доход, відмінний від зарплати. Кампанія декларування буде тривати до 1 травня, але прошу не зволікати з поданням декларації. У цьому році такі громадяни зможуть подати декларацію про свої доходи в електронному форматі через мережу Інтернет.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

вівторок, 08 Січня 2013 16:58 | Переглядів: 750

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]