Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Обласна влада домовилася з пекарями про стабільні ціни на хліб

З метою забезпечення населення області якісним хлібом за доступними цінами підписано Угоду між облдержадміністрацією та керівниками хлібопекарських і борошномельних підприємств щодо дій на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів у Запорізькій області. З боку обласної влади Угоду підписав перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, з боку хлібовиробників – керівники семи провідних хлібопекарських і борошномельних підприємств, які забезпечують область хлібом майже на 90%.

Серед підприємств, які підписали угоду - ПАТ «Запорізький хлібозавод № 3», ТОВ «УК Агросервіс 2000», ПАТ «Бердянський хлібокомбінат», ПАТ «Оріхівський хлібокомбінат», ПАТ «Запорізький хлібозавод № 5», ТОВ «Мелітопольський хлібокомбінат» та ТОВ «Хліб Токмака».

- На цей раз до Меморандуму увійшов чіткий перелік сортів хліба, на які, за домовленістю сторін, ціна залишиться стабільною. Для нас головне - забезпечити безперебійне постачання населенню області сортів хліба за помірними цінами, які користуються найвищим споживчим попитом, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Зі свого боку облдержадміністрація зобов’язується погоджувати оптово-відпускні ціни та обсяги виробництва асортименту хліба, вирішувати питання виділення хлібопекарським підприємствам області борошна з державного інтервенційного фонду для виробництва сортів хліба, які користуються найвищим попитом у населення, здійснювати моніторинг цінової ситуації на регіональному ринку хліба та хлібобулочних виробів, борошна та зерна.

У випадку, якщо підвищення оптово-відпускних цін викликано підвищенням цін на складові собівартості хліба, протягом п’яти робочих днів облдержадміністрацією розглядаються подані хлібопекарськими підприємствами обґрунтування з прийняттям відповідного рішення.

Крім того, фахівцями ОДА буде підготовлена та винесена на розгляд сесії обласної ради Програма забезпечення Запорізької області продовольчим зерном та борошном на 2013 рік.

Крім того, хлібопекарі зобов’язуються забезпечити виробництво хліба та хлібобулочних виробів сортів, які користуються найвищим споживчим попитом у населення, в затверджених обсягах, гарантують належну їх якість. Для їх виробництва хлібопекарі використовуватимуть борошно з державного інтервенційного фонду. Якщо ж ціна борошна з державного інтервенційного фонду буде вища, ніж на вільному ринку, то підприємства мають право вибору.

Підписана угода діятиме протягом року, термін її дії завершується 17 січня 2014 року.

 

Довідкова інформація:

В області хлібопекарським виробництвом займаються 71 підприємство, минулого року вони виробили 67 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів.

Щорічне споживання хлібопродуктів на душу населення області складає 101 – 102 кг, що відповідає науково обґрунтованим нормам споживання.

Провідними підприємствами цієї галузі є ПАТ «Запорізький хлібозавод № 3», ПАТ «Запорізький хлібозавод № 5», ПАТ «Оріхівський хлібокомбінат», ПАТ «Бердянський хлібокомбінат», ТОВ «Мелітопольський хлібокомбінат» та ТОВ «Хліб Токмака», які виробляють 87% хліба та хлібобулочних виробів.

Для виробництва сортів хліба, які користуються найвищим споживчим попитом, необхідно щомісячно 1753 тонни пшеничного та 182 тонни житнього борошна.

Зерно для отримання борошна буде постачатися з елеваторів області, де зберігається зерно Аграрного фонду. На сьогодні зерно Аграрного фонду завозиться з Оріхівського ОХПП та Пологівського КХП. Станом на 16 січня 2013 року на ДП «Агросервіс 2000» вже надійшло 3775 тонн зерна Аграрного фонду.

Крім того, для виробництва хліба та хлібобулочних виробів в області є достатня кількість власної продовольчої пшениці. Всього на зберіганні знаходиться 137, 1 тис. тонн такої пшениці, що повністю забезпечує потребу регіону до майбутнього врожаю.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

четвер, 17 Січня 2013 15:23 | Переглядів: 770

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]