Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

З 2013 року прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу отримали нові пільги

З 1 січня поточного року встановлено право на нові пільги дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям, у яких не менше року проживають троє або більше дітей, а також сім’ям (крім багатодітних сімей), у яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Встановлення нових пільг визначено Законом України «Про внесення змін до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», який набрав чинності 1 січня 2013 року.

- Законом встановлюються для пільгових сімей 50% знижки на квартплату в межах норм, передбачених чинним законодавством, та додатково 10,5 кв. метри на сім’ю. Крім того, передбачається 50% знижки на плату за користування комунальними послугами: газопостачанням, електропостачанням та іншими послугами, а також на вартість скрапленого балонного газу для побутових потреб. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в житловому приміщенні, - повідомив Ігор Мещан.

За словами посадовця, пільги за користування житлом надаються незалежно від виду житла та форми власності на нього. Також за Законом зазначені категорії сімей отримують 50-відсоткову знижку на вартість палива, в тому числі рідкого, якщо будинки не мають централізованого опалення.

Крім того, вказані сім’ї мають право на позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50% від затверджених тарифів.

- Документами, які підтверджують право на пільги та державні гарантії, є розпорядження про створення дитячого будинку сімейного типу, прийомної сім’ї, влаштування дітей під опіку чи піклування. Для отримання пільг вказаним категоріям сімей необхідно звертатися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації, - зазначив Ігор Мещан.

Додаткову інформацію щодо пільгового забезпечення зазначеної категорії громадян можна отримати у заступника начальника управління - начальника відділу субсидій, пільг і компенсацій управління соціальних гарантій, державної соціальної допомоги Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Лілії Станіславівни Скорик за телефоном «гарячої лінії»: 764-13-62.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 18 Січня 2013 13:44 | Переглядів: 623

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]