Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

СМІТТЯ: із Василівки — у Токмак

Закриття полігону, на який раніше вивозили сміття з райцентру, та відсутність іншого у районі призвело до того, що тариф на цю послугу збільшився. Якщо для приватного сектора ціна зросла на третину попередньої суми, то для мешканців багатоповерхівок — наполовину. Також початок січня був експериментальним майданчиком у плані вирішення проблеми вивезення твердих побутових відходів. Куди возитимуть сміття з Василівки? Розповідає приватний підприємець Олександр КОЛЕСНИК.

— Даний тариф (8,55 грн. для мешканців багатоповерхівок та 30 грн. з двору) сформували внаслідок того, що полігон, на який раніше вивозилося сміття з Василівки, закритий, — говорить Олександр Федорович. — Закрили і полігон, що знаходився між с. Скельки та м. Дніпрорудне, тож ми почали шукати інший вихід.

Спочатку планували вивозити сміття до Запоріжжя. Уклали договір з підприємством "Гранік", яке завезло до міста нові контейнери. Але сьогоднішній тариф хоч і зріс, виявився неспроможним оплачувати дані послуги, адже відстань значна! Тож на цьому експеримент закінчився. "Граніку" повернули контейнери, а у Василівці встановили попередні.

Знову постало питання, куди вивозити сміття? З цією проблемою мер Сергій Лобинцев звернувся до представників місцевої влади м. Токмак. На зустрічі було узгоджено дане питання та отримано дозвіл на вивезення твердих побутових відходів у сусідній Токмацький район. З січня уклали новий договір з комунальним підприємством, яке обслуговує тамтешній полігон, тож возимо сюди. Звідси і підвищення тарифу, але інакшого виходу поки що немає. Вивозити сміття у Токмацький район будемо доти, доки у Василівці не з'явиться новий полігон.

На сьогодні василівчани можуть оформити пільги на вивезення сміття, як мешканці багатоповерхівок, так і жителі приватного сектора та трохи зекономити.

На майбутнє плануємо встановити контейнери для сортування сміття: скло, пластик, інше. Про всі зміни стосовно вивезення сміття та оплати послуг повідомлятимемо додатково.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

понеділок, 21 Січня 2013 08:15 | Переглядів: 926

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]