Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Вірус не дрімає

Грип — найпоширеніше вірусне захворювання, яким майже щорічно хворіє від 10 до 25% населення, а в періоди великих епідемій захворюваність може досягати 60%. З кожним роком зростає число випадків з тяжким чи нетиповим перебігом, збільшується частота найрізноманітніших ускладнень. Сьогодні майже всі ЗМІ невпинно стверджують, що нової епідемії грипу нам не уникнути.

Цьогорік застуда ще в листопаді влаштувалася на півдні і південному сході США. Зазвичай пік захворюваності на грип в країні припадає на кінець січня — початок лютого.

Яка нині епідситуація в районі?

Розповідає завідуюча епідвідділу міжрайонного управління держсанепідслужби у Запорізькій області Тетяна ГОЛДА:

— На даний момент в районі перевищення епідемічного порогу по захворюваності на грип та ГРЗ не зареєстровано. Щотижня за медичною допомогою з приводу гострих респіраторних захворювань звертається до 200 пацієнтів, з них 42 % — діти.

Захворювання розвивається гостро, з підвищенням температури тіла до 39-40°С, головний біль, запаморочення, біль в очах, ломота в тілі, загальна слабкість, розбитість. У важких випадках може бути нудота, блювання, порушення свідомості, закладеність носа, нежить, першіння в горлі, осиплість голосу.

При появі цих симптомів, хворому необхідний постільний режим, часте вживання гарячого чаю з лимоном, з плодів калини, чорної смородини, малини, настою квітів... Хворого необхідно, по можливості, ізолювати в окрему кімнату, а іншим одягати марлеві маски. Якщо стан не поліпшується, викличте терапевта.

У ряді випадків грип дає такі ускладнення, як пневмонія, менінгіти, менінгоенцефаліти і загострення наявних хронічних захворювань, тому не займайтеся самолікуванням.

У питанні профілактики грипу важливе місце займає дотримання особистої гігієни. Перш за все необхідно уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції, користуватися одноразовими масками, регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання.

Найбільш ефективним методом профілактики грипу є вакцинація. В Україні зареєстровані наступні вакцини для профілактики грипу: Ваксигрип (Україна); Флюарикс (Німеччина); Інфлувак (Нідерланди); Гриппол плюс (Росія).

Всі охочі можуть придбати або замовити вакцину в 2 аптеках (м.Василівка ,на вул. Шевченка), м.Дніпрорудний - Аптека № 3, вул. Комсомольська, 21), попередньо отримавши допуск на вакцинацію від терапевта чи педіатра.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

вівторок, 22 Січня 2013 09:02 | Переглядів: 671

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]