Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ім'я, що визначає долю, або щастя Тетяни у її руках

Напередодні Дня Тетяни ми зателефонували на одне з найбільших виробничих підприємств у Василівці завод "МК", щоб підготувати невеличкий фотосюжет з жінками, які носять це ім'я. Та виявилося, що з двох пошивних цехів, а це майже 75 робітниць, тут працює лише три Тетяни. Ось вони наші героїні: майстер пошивної дільниці № 1 Тетяна Грушко, та швачки з дільниці № 2 Тетяна Добруля і Тетяна Наголюк.

— Чи подобається вам ваше ім'я? – запитую у дівчат.

— В дитинстві якось більше подобалися інші імена, — розповідає Тетяна Грушко. — А коли подорослішала і почала цікавитися своїм, зрозуміла, що іншого собі й не бажаю. Тим паче, що мене назвали на честь бабусі і сьогодні я цим навіть пишаюся. Нині ім'я Таня, здається, вже належить до старовинних і навіть рідких імен. По одній з версій воно має давньогрецьке походження й означає "упорядниця, засновниця", тож, якщо хочете, щоб донька була саме такою — назвіть її Тетянкою.

— А мене так назвав татусь, — говорить Тетяна Добруля. — Обожнюю це ім'я і з задоволенням завжди відзначаю День Тетяни. Зазвичай, асоціюю його з молодіжним святом, оскільки 25 січня — це ще й День студента. Вірю, що від імені залежить і характер людини. От, наприклад, ті, кого звати Тетяна — мають впертий, настирний характер, завжди своєю працею і наполегливістю досягають намічених цілей. Хіба ж це погано?

— А я у сім'ї була третьою дитиною, — продовжує бесіду Тетяна Наголюк. — Татко хотів сина, а народилася донька, тож йому дісталося право обрати ім'я. І цим йому завдячую, бо моє ім'я мені завжди подобалося. У нашій сім'ї є ще одна Таня, моя двоюрідна сестра і ми з нею чимось схожі, можливо, саме через те, що Тетянки?

Всі три Тетяни веселі, гарні і працьовиті дівчата. Колеги по цеху говорять, що у компанії з ними завжди цікаво, та й у роботі допоможуть, підтримають, порадять. Вони активні і непосидючі, енергійні і емоційні. Як і більшість Тетян, наші героїні також не звиклих чекати з моря погоди і живуть за принципом: «Щастя людини — в її руках». А ще вони просто чарівні жінки, турботливі дружини і дбайливі господині. Ось такі вони наші Тетяни!

У Василівському професійному ліцеї 25 січня святкують подвійне свято: Тетянин день та День студента. Тетян у навчальному закладі чимало, як власне і студентів. Це ім'я впевнено веде своїх володарок по життю до усіх заповідних мрій, робить їх сильними, милосердними та працелюбними. Цими якостями безсумнівну володіють усі наші героїні, у тому числі і майстер виробничого навчання Тетяна Іванівна Чеботарьова, котра навчає групу кухарів третього курсу, у яких саме виробнича практика. Учні дуже люблять її цікаві заняття, залюбки стежать за вмілими руками майстра та вчаться бути справжніми професіоналами, адже нині класний кухар отримує заробітну плату не нижче банківського працівника, і ця професія користуються великим попитом у роботодавців. Життєве кредо Тетяни Іванівни: "Знати, вміти, бути", чому і навчає своїх ліцеїстів.

Зовсім недавно отримала спеціальність кухаря 4-го розряду Тетяна Логвиненко з с. Відножине. Сьогодні дівчина не зупиняється на досягнутому, а тому продовжує навчання у Запорізькому коледжі. Танюша красива, розумна та спортивна, майстерно і з фантазією підходить до приготування кожного рецепту, а де вкладається душа, там і страва смачніше! Тому така майстриня без роботи не залишиться.

Як пташечка з гніздечка, вилетіла у життя ще одна учениця ліцею Тетяна Метельська із с. Кам'янське, яка у листопаді минулого року отримала професію "продавець". До навчання відносилася відповідально, тож і оцінки мала хороші. Завжди спокійна, щира, приємна у спілкування, а продавець має бути тільки таким! Естафету навчання у ліцеї Таня планує передати своїй сестрі Світлані.

Збирається стати продавцем і Тетяна Маюк (група 46), яка приїхала навчатися до Василівки з Бурчаку. Батьки Тані фермери: тато вирощує дійних корів, мама продає молочні продукти, а дочка, звісно, допомагає. Тож практична частина дівчині подобається більше всього, а особливо виробниче навчання, яке веде майстер Л.В. Сіра, та товарознавство (викладач Л.А. Діденко). Сама Тетяна вбачає себе майбутнім підприємцем і це їй обов'язково вдасться, бо вона завжди наполеглива, активна та ініціативна.

А от Тетяні Можаєвій (група 42), життєрадісній, уважній, добрій та милосердній дівчині, до вподоби бухгалтерський облік, математика й економіка. Спеціальність обрала за порадою брата-економіста, тому вчиться на обліковця. Окрім навчання, полюбляє Таня і спорт: займається у баскетбольній секції. На День Тетяни подруги готують дівчині приємні вітання з іменним святом та яскраві листівки.

Напередодні цього приємного свята хочеться побажати усім Тетянам щастя, радості, родинного затишку, успіхів у житті, і звісно, щирого кохання!

За матеріалами газети «НТ»

 

 

середа, 23 Січня 2013 07:13 | Переглядів: 879

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]