Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

День Соборності України

З кожним роком все більше жителів району долучаються до прекрасного українського свята — Дня Соборності України, яке відзначили 22 січня. Учнівська молодь Василівки та Дніпрорудного на базі гімназій "Сузір'я" та "Софія" провели ряд різноманітних заходів, вшанували історію нашої Батьківщини.

У "Сузір'ї" актовий зал був переповнений глядачами, бо сюди з радістю прийшли на святковий концерт під символічною назвою "Україна є, була і буде" учні, вчителі, поважні гості: заступник голови районної ради Анатолій Кравець, заступник голови райдержадміністрації Денис Калінін, заступник Василівського міського голови Віктор Казачков, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Віталій Онищенко...

Спочатку під звуки Гімну України винесли прапор гімназії кращі учні Андрій Шумейко, Катерина Баша та Катерина Булатович, а запашним короваєм, як і годиться, зустрічали та вітали гостей свята Ярослава Куліш та Андрій Трічев. Вели святковий концерт Юлія Корсун та Владислав Клюк, Анастасія Єфименко та Ілля Стольник.

Всі артисти були у національних костюмах. А скільки яскравих вишиванок майоріли червоними та синіми квітами на білому полотні, — важко й полічити!

Юні танцюристи приготували чудові народні танки, які не залишили присутніх байдужими. Особливо вразив хореографічний колектив Василівської музичної школи "Каприс" (керівник Максим Тєрьохін). Також виступали зразковий танцювальний колектив "Глорія" (Алла Безрукова) та студія сучасного танцю "Фрідум" (Яна Жеребна).

Пронизували душевними українськими піснями та мелодійним співом учасники вокального колективу гімназії: Вікторія Теленкова, дует Лілія та Яна Коломоєць, Тетяна Духонченко, Карина Батир (Світлана Діденко), а також юні співачки Анастасія Ломбарчук та Софія Федорук. Співали і вчителі: Євдокія Миколаївна Опанасенко, Марія Іванівна Семеренко та Любов Олексіївна Король.

Виховують національну свідомість учнів, глибоку повагу та любов до Батьківщини і у "Софії". У гімназії велика увага приділяється відродженню паростків духовності, формуванню рис громадянина Української держави, поглибленню знань про історичний факт злуки українського народу, його значення. Тому свято Соборності України тут теж пройшло на високому рівні.

Так, для учнів 1-5 класів проведено конкурс дитячого малюнка «Я — маленький Українець», а для школярів 7-8 класів — урочистий виховний захід «Єдина держава — єдиний народ». Дев'ятикласники взяли участь у диспуті «Соборна Україна: від ідеї — до життя», під час якого учні та вчителі історії аналізували зміст поняття «соборність», простежували розвиток ідеї єдності на різних історичних етапах, розглядали шляхи розбудови соборної України у сучасних умовах. Також серйозно підійшли до визначної для нашої країни дати і випускники гімназії, які провели «круглий стіл» з теми «Конституційні акти України 1917-1920 рр.» та обговорили конституційну нормотворчість періоду 1917-1918 років.

Свята вдалися на славу, тож всі присутні отримали приємні враження, прониклися духом патріотизму і вкотре відчули душею і серцем, що ріднішої за Батьківщину країни — немає. Тут наш дім, і ми, український народ, від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня, повинні бути єдині та берегти нашу Україну!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

п'ятниця, 25 Січня 2013 14:33 | Переглядів: 1273

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]