Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась позачергова сесія Запорізької обласної ради

Сьогодні голова районної ради взяв участь в роботі двадцять третьої позачергової сесії Запорізької обласної ради. На початку засідання голова обласної ради Павло Матвієнко та голова ЗОДА Олександр Пеклушенко вручили нагороди кращим працівникам області. Після затвердження порядку денного депутати приступили до розгляду сесійних питань.

Була заслухана доповідь голови Запорізької обласної виборчої комісії Андрія Кондратенко про підсумки проміжних виборів та визнання повноважень депутатів Запорізької обласної раді шостого скликання.

На основі підсумкових протоколів в одномандатних мажоритарних округах № 41 і № 47 перемогу отримали Петро Гончарук та Геннадій Шанін. Депутати обласної ради признали повноваження своїх колег.

Три наступних питання торкались сфери екстреної медичної допомоги. Слово для виступу було надано Андрію Гамову. Заступник голови облдержадміністрації детально виклав процедуру процесу створення двох комунальних установ «Запорізька станція екстреної (швидкої) медичної допомоги» та «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Він також проінформував про зміни у складі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області, якими передбачено дозвіл на прийняття у власність громади рухомого та нерухомого майна районних відділів швидкої медичної допомоги.

Співдоповідачем Андрія Гамова відступив завідувач Сектором екстреної медичної допомоги Департаменту медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Михайло Стрельніков. Він також детально відповів на запитання депутата Володимира Рудика щодо кваліфікації медичного персоналу «швидкої» відносно її здатності професійно класифікувати виклики. За словами Михайла Стрельнікова, диспетчерські служби комплектуються фахівцями, за плечима яких багатолітній досвід роботи в системі надання екстреної медичної допомоги.

Депутати затвердили ці стратегічні рішення, які дозволять продовжити формування ефективної системи екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Наприкінці сесії слово взяв Олександр Пеклушенко.

— Сьогодні ми зробили черговий рішучий крок до формування ефективної, якісно нової системи екстреної медичної допомоги, — сказав голова ЗОДА.

Він також відзначив, що оновлена та якісно змінена система екстреної медичної допомоги об’єктивно потребуватиме й інших обсягів фінансування. В цьому контексті керівник обласної виконавчої влади повідомив, що область отримає 50 нових автомобілів швидкої медичної допомоги та додатково 12 млн. грн. на розвиток медицини.

Крім того, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, виступив на сесії окресливши пріоритети роботи обласної влади на 2013 рік. Очільник регіону повідомив, що в 2013 році Запорізька область отримає на розвиток фінансовий ресурс у сумі 1 млрд. 300 млн. грн.

- Підсумки моєї роботи в Уряді на початку тижня можна відобразити в одній цифрі. Фінансовий ресурс для регіону на поточний рік по всіх проектах та дорученнях складає 800 млн. грн.. Плюс 500 млн. грн. - на будівництво мостових переходів у Запоріжжі. 1 млрд. 300 млн. грн. – це той мінімум, з якого ми маємо стартувати, який ми маємо закріпити та який ми обов’язково разом з депутатським корпусом примножимо, - наголосив голова облдержадміністрації.

Серед пріоритетних напрямків на 2013 рік керівник регіону назвав ключовими охорону здоров’я, забезпечення високих соціальних стандартів, розвиток культури.

- Ми плануємо в поточному році відремонтувати біля 20 будинків культури. Зокрема, і багатостраждальний БК у Новобогданівці. Але ми також суворо спитаємо за цільове використання об’єктів культури. Наприклад, чому в нас у театрі ім. Магара знаходиться «Покер-клуб»? Там є мала сцена, яка перебуває в жахливому стані, а могла би використовуватися для дитячої студії. Доручаю за три дні розібратися з цим питанням та організувати на цій базі дитячу театральну студію, - поставив завдання Олександр Пеклушенко.

Окремо голова облдержадміністрації зупинився на питанні боротьби з корупцією.

- У перші дні своєї роботи я сказав, що земля буде горіти під ногами у корупціонерів. Вам чого недостатньо? Вам недостатньо історії з Підмогильним, з керівником КРУ Малехом, вам недостатньо історії, яка відбулась учора з одним із керівників управлінь облдержадміністрації? Запорізька область буде позбавлена такого явища як корупція. Я даю вам цю гарантію – земля буде горіти у кожного, хто простягне руку до копійки державної чи людей, які приходять за адміністративною послугою, - підкреслив очільник регіону.

Олександр Пеклушенко звернувся до депутатів та держслужбовців з вимогою посилити роботу на місцях з профілактики корупції та не допускати ганебних фактів хабарництва та розкрадання бюджетних коштів.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 25 Січня 2013 15:21 | Переглядів: 841

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]