Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Засідання колегії райдержадміністрації

30 січня відбулося засідання колегії районної державної адміністрації. В її роботі взяли участь заступник голови районної ради А.Кравець, голови міських, селищної та сільських рад, керівники відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, керівники підприємств, установ, організацій різних форм власності, представники засобів масової інформації.

Відкрив і провів засідання колегії Сергій Грачов.

Розпочали з питання стану реалізації стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки за підсумками 2012, по якому доповідала начальник відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації Ірина Лисенко. Вона наголосила, що кадрова політика відіграє важливу роль у сфері державної служби, адже державні службовці є найбільш стабільним соціальним елементом суспільства й держави, носієм їх традицій та досвіду. Аналізуючи роботу працівників апарату та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, Ірина Леонідівна відзначила, що переважна більшість з них має високий професійний рівень, ділові якості, значний досвід роботи в органах виконавчої влади та спроможні якісно і ефективно вирішувати завдання на дорученій ділянці роботи. А участь деяких спеціалістів і навіть їх перемога у щорічному конкурсі «Кращий держслужбовець», вкотре довела, що тут працюють професіонали.

Голова РДА акцентував увагу присутніх на тому, що кожен керівник державної установи повинен вести у колективах відповідну роботу з кадрами не лише щодо підвищення рівня професійної підготовки, а й стосовно недопущення корупції на місцях. Адже події останніх місяців у масштабах області свідчать про те, що навіть високі чини не врятують від покарання за корупційні дії. І якщо держслужбовець не хоче усвідомлювати цей факт, то краще піти із своєї посади по добрій волі.

Другою доповідала голова П’ятихатської сільської ради Людмила Величко, яка звітувала про заходи, спрямовані на усунення виявлених недоліків під час комплексної перевірки виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомом П’ятихатської сільради. Людмила Василівна підкреслила, що всі зауваження прийняті до уваги, а недоліки виправлені. Окремо наголосила, що при розгляді та прийняті сільського бюджету на 2013 рік, першочергово передбачено кошти для вирішення питання з питною водою в селі П'ятихатки. А при проведенні будівництва водопровідної мережі будуть залучені кошти сільської ради, населення та інвесторів.

Сергій Грачов звернув увагу сільського голови на питання більш тісної співпраці з інвестором, який заходить на їхню територію, зокрема, ТОВ «Будівельник-2007». Підприємству вже надано дозвіл на отримання гірничого відводу для розробки Велико-Токмакцького родовища руд марганцю на території сільради. Тож з ТОВ «Будівельник-2007» має бути конкретна домовленість щодо підтримки інфраструктури та соціального розвитку села. І головне — це повинні відчути жителі громади.

З трьох питань порядку денного колегії доповідав керівник апарату РДА Вадим Давидков. Зокрема, про стан контрольної діяльності та виконавської дисципліни в райдержадміністрації, про підсумки роботи зі зверненнями громадян у РДА за 2012 рік та основні завдання на 2013 рік та про організацію роботи із забезпечення доступу до публічної інформації.

Заслухавши доповідь про роботу апарату РДА, голова райдержадміністрації наголосив, що за останній час документообіг і кількість звернень громадян значно збільшилися. Тому кожному відділу і структурному підрозділу РДА необхідно зробити чіткий аналіз стосовно обсягу і навантаження на тих чи інших спеціалістів, щоб розподіляти роботу таким чином, аби вона була ефективною, а виготовлення документів — якісним, а головне сприятливим для вирішення конкретного питання. Кожен керівник, який ставить свій підпис, повинен чітко, перш за все для себе, усвідомлювати: чи вирішується проблема завдяки прийнятому рішенню.

Жваво і емоційно обговорювали підсумки виконання місцевих бюджетів Василівського району за 2012 рік, про які доповідала начальник управління фінансів РДА Віта Кривуля.

Так, за 2012 рік до місцевих бюджетів Василівського району надійшло власних надходжень податків та зборів в сумі 97843,1 тис. грн., (без врахування трансфертів), в тому числі до загального фонду – 85487,3 тис. грн. Недовиконання плану склало 155,5 тис. грн. Надходження доходів загального фонду зросли в порівнянні з 2011 роком на 4611,4 тис. грн., або на 5,7 %.

За 2012 рік надходження доходів спеціального фонду склали 12355,8 тис.грн., що на 2958,1 тис.грн. більше показника 2011 року, та становить 172% затвердженого плану.

Забезпечили виконання плану по доходах до загального фонду місцевих бюджетів 12 територій. Невиконано план районним бюджетом (на 3,5%), бюджетом м.Василівка (на 7,5%), бюджетом м.Дніпрорудне (на 3,6%).

Голова райдержадміністрації критично оцінив роботу працівників управління фінансів РДА і наголосив на тому, що недовиконання плану по бюджету району на 155,5 тис. грн. це невеликі кошти (у районних масштабах), тож з усього видно, що спеціалісти управління халатно поставилися до своїх обов’язків стосовно контролю надходження коштів. Тому першому заступнику Михайлу Солопову доручили провести службове розслідування по даному факту і проаналізувати ведення роботи та виконання безпосередніх обов’язків працівниками управління фінансів.

Стосовно подальшого наповнення місцевих бюджетів Сергій Грачов зауважив, що не скрізь у повному обсязі проведена робота по земельних питаннях, а це є першочергове джерело поповнення кошика громади. Тому необхідно створити відповідну комісію, яка проконтролює дане питання з урахуванням минулорічних перевірок по землі.

Також керівник району нагадав, що потрібно активніше працювати у напрямку виведення доходів з тіні, легалізації заробітних плат.

Своє занепокоєння ситуацією по цьогорічному бюджету висловив голова Дніпрорудненської міської ради Євгеній Матвєєв, який звернув увагу керівництва району на те, що їхній міськраді наприкінці січня вже довелося взяти кредит, щоб провести видатки по основних захищених статтях.

Тож голова РДА дав доручення першому заступнику М. Солопову організувати нараду з керівниками усіх територіальних громад для висвітлення їхнього бачення питання виконання державного та місцевих бюджетів, а потім конкретні пропозиції винести на розгляд як обласного керівництва, так і народного депутата Верховної Ради від нашого округу.

Підбиваючи підсумки роботи колегії, голова РДА Сергій Грачов підкреслив, що лише спільними зусиллями, виконуючи сумлінно кожен свою роботу і працюючи на результат всієї громади, району, ми зможемо подолати існуючі труднощі. Головне не замовчувати проблему, а шукати конкретні шляхи її вирішення.

 

Світлана Лобач

 

четвер, 31 Січня 2013 10:46 | Переглядів: 684

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]