Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Реєструємо по-новому, а працюємо у звичному режимі

В Україні почала діяти нова система реєстрації прав на нерухоме майно, що передбачає централізовану формалізацію майнових прав (займатиметься цим "Укрдержреєстр", який фактично перебрав на себе майже всі функції звичного для нас БТІ). Та не встигли нові "правила гри" набути чинності, як вже з'явилися перші суперечності: про це свідчить той факт, що Прем'єр Микола Азаров навіть ініціював звільнення голови "Укрдержреєстру" Леоніда Єфименка за незадовільну організацію роботи Державної реєстраційної служби.

За його словами служба була покликана скоротити терміни та кількість процедур під час продажу нерухомості, дозволила здійснювати процедуру реєстрації як працівниками держреєстру, так і нотаріусами.

"Усе це добре задумано, але як виконується!" — наголосив Прем'єр. — Я незадоволений тими помилками і недоліками.

Отож, як нова система реєстрації прав на нерухомість вплине на процес оформлення документів, що встановлюють право власності? Яких прав позбавляються Бюро технічної інвентаризації і які функції залишилися за БТІ?

Про все це розповідає начальник РКП "Василівське БТІ" Сергій Дашковський.

— З 1 січня набрав чинності Закон України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", згідно з яким функції оформлення та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно перейшли до Державної реєстраційної служби. Хочу наголосити, що Василівське БТІ, як і філія у Дніпрорудному, нині продовжує працювати у звичному режимі. Щоправда, функцій у нас тепер дещо менше. Як і раніше, ми проводимо технічну інвентаризацію нерухомості, виготовляємо техпаспорти, виконуємо судово-технічну експертизу, оцінку майна, приватизацію житла, а також виготовляємо дублікати свідоцтв про право власності на підставі рішень органів місцевого самоврядування. Графік прийому громадян у сільських радах залишився без змін, так само, як і на території міських рад.

— Коли проводиться технічна інвентаризація?

— Перед прийняттям у експлуатацію завершених будівництвом об'єктів, у тому числі після проведення реконструкції та капітального ремонту; перед проведенням державної реєстрації права власності на об'єкт незавершеного будівництва; перед проведенням державної реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна.

Тобто, якщо людина хоче оформити право власності на нерухоме майно та отримати право на встановлювальний документ, вона обов'язково повинна замовляти проведення тех-нічної інвентаризації, тому що державна реєстраційна служба без техпаспорту оформляти право власності не буде.

 

 

За матеріалами газети «НТ»

 

п'ятниця, 01 Лютого 2013 14:33 | Переглядів: 894

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]