Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Реєстрація земельних ділянок відбувається за новою процедурою

У зв’язку із набуттям чинності Законів України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державний земельний кадастр» в області налагоджена реєстрація земельних ділянок за новою процедурою та згідно нових правил.

Як пояснив начальник Головного управління Держземагентства у Запорізькій області Іван Гашенко, віднині право на землю виникає з дня його реєстрації в Державній реєстраційній службі, або у нотаріуса у разі посвідчення угод щодо відчуження земельних ділянок. При цьому, перед оформленням права на землю необхідно здійснити реєстрацію ділянки в Державному земельному кадастрі.

Важливим аспектом у нововведеннях є те, що з поточного року громадяни мають можливість у режимі он-лайн (на офіційному веб-сайті Держземагентства України) вільно користуватися публічною кадастровою картою, до якої внесена інформація про земельні ділянки, які знаходяться в будь-якій частині країни.

- Для безперебійної та якісної роботи за новими правилами 12 територіальних підрозділів Держземагентства області підключенні до новітнього програмного забезпечення «Національна кадастрова система». Кадастрові реєстратори отримали індивідуальні ключі доступу до системи. Також для них проведені навчальні семінар-наради. Завдяки цій роботі процес реєстрації земельних ділянок у Національній кадастровій системі повністю відпрацьований та налагоджений,- повідомив І. Гашенко.

За даними посадовця, протягом останніх трьох тижнів територіальні органи земельних ресурсів області одержали від громадян 728 заявок про здійснення державної реєстрації земельної ділянки, при цьому 701 заява вже відпрацьована. Аналогічна ситуація і з заявками про надання витягів з Державного земельного кадастру – отримано 250, відпрацьовано – 242.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 08 Лютого 2013 08:38 | Переглядів: 659

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]