Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Дільничні працюють на повну

Їхня служба і небезпечна, і складна, і надто важлива. Вони перші співробітники правоохоронних органів, які ближче до людей, до яких ми звертаємося безпосередньо у своєму населеному пункті - це дільничні інспектори! Про те, чим живуть дільничні, про їх щоденну роботу та про інше розповідає начальник сектору дільничних інспекторів міліції Василівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області Сергій Івченко:

- Всього у секторі працюють 13 дільничних інспекторів, з них 3 – жінки. Минулого року дільничних було всього 11, нині ж наша команда поповнилися двома новими співробітниками і ми змогли обслуговувати територію усіх рад. Взагалі, по штату, повинно бути 28 дільничних інспекторів, тож і виходить некомплект працівників більше, ніж половина. Це є нашою основною проблемою, так як обслуговуємо усі 14 міських, селищну та сільських рад, а це значна територія! Так, один дільничний у нашому районі повинен обслуговувати територію з населенням 2,2 тисячі, а, зважаючи на кадрову проблему, виходить набагато більше, близько 5,3 тисяч.

- Які ще є проблеми у роботі дільничних?

- Проблем вистачає. Це, перш за все, матеріально-технічна база. Дільничні не забезпечені транспортом, комп’ютерною технікою, ПММ... Так, у розпорядженні інспекторів всього чотири службових авто: 3 – у Василівці, 1- у Дніпрорудному. Не всі інспектори мають кабінети при радах для прийому громадян. Так, для цього свої кабінети дільничним надають голова Орлянської та секретар Підгірненської сільських рад, завідуюча Широківським сільським клубом… А у кількох кабінетах, які виділяються інспекторам, немає елементарних умов для роботи, опалення, знову ж таки, тієї техніки. У Приморському у кімнаті дільничного відсутнє світло, а у Кам’янському кабінет знаходиться у жахливому стані, у Балках нашому співробітнику доводиться працювати разом ще з однією службою, що звісно заважає одним і іншим виконувати свою роботу. Найбільше сприяють та допомагають дільничним у Малобілозерській сільській та Степногірський селищній радах. У Малій Білозерці інспектор має комп’ютер, відремонтований кабінет для прийому громадян, а у Степногірську, на жаль, комп’ютера немає, але місцева влада йде на зустріч міліції, виділяє бензин, допомагає чим може.

- Сергію Юрійовичу, новий КПК змінив щось у роботі дільничних інспекторів?

- Як таких змін наша служба не зазнала. Ми продовжуємо працювати як і раніше, складнощів у роботі не виникає. Єдине, що стало відмінним – це огляд приміщення. Тепер ми можемо оглянути житло тільки після отримання дозволу суду, що трохи уповільнює роботу. Раніше дана процедура була простішою.

Працюємо на повну, у напруженому темпі, стараємося, адже обсяг роботи великий. Ось у новому році вже розкрили кілька крадіжок. У Василівці у місцевого мешканця з-за двору була викрадена болгарка, а в іншого – з авто невідома жінка, яку він підвозив, викрала автомагнітолу. Також у райцентрі з автомобіля мешканця с. Широке, який приїхав до міста, витягли набір інструментів. У Дніпрорудному з кафе у відвідувача викрали кашемірове пальто, у якому знаходився паспорт постраждалого, а у с. Мала Білозерка у місцевого жителя зірвали замок зі складу та скоїли крадіжку двох тонн пшениці. Всі ці злочини розкриті дільничними інспекторами, майно повернули власникам, всі викрадачі встановлені, проти них порушено кримінальні провадження за ст. 185 ч. 1.

- Чи є скарги від населення щодо роботи інспекторів?

- Без скарг не обходиться жодна служба, установа чи організація, яка співпрацює з населенням, бо всі люди різні і неможливо кожного задовольнити. У нас скарги бувають, адже у тій чи іншій справі завжди є дві сторони, одна з них – задоволена, інша, звісно, ні. За останні два роки як таких скарг не було.

- Дільничні регулярно приймають громадян у радах району?

- Так, є графік прийомів для всіх територій району. Кожного тижня наші співробітники готові вислухати та допомогти людям. До того ж, розпочалася операція «Візит»: дільничні інспектори почали відвідувати громадян усіх населених пунктів району та вручати їм візитки, в яких вказуються дні та час прийому, контактні телефони, для того, щоб люди мали змогу одразу звернутися до правоохоронних органів у тій чи іншій ситуації. Також у рамках цієї операції розміщуємо і інформаційні стенди на важливих соціальних об’єктах, наприклад, магазинах, аптеках, АЗС, тощо. Це робиться для оперативного зв’язку з міліцією.

Шановні жителі району, звертайте увагу на дані стенди, звертайтеся до міліції, телефонуйте! Ми завжди готові прийти на допомогу!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

понеділок, 11 Лютого 2013 07:48 | Переглядів: 771

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]