Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

КерамДиво у Дивосвіті

На базі Малобілозерської естетичної гімназії-інтернату "Дивосвіт" пройшов Перший керамічний фестиваль обдарованої молоді "КерамДиво-2013". На фестиваль з'їхалися юні гончарики, зі своїми керівниками, з усіх куточків України.

Це і Миколаївська спеціалізована школа "Академія дитячої творчості", Черкаський багатопрофільний молодіжний центр дитячо-юнацького клубу "Ровесник", зразкова художня студія декоративно-прикладного мистецтва "Сходинки", Львівський державний коледж декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша, "Запорізький січовий колегіум-інтернат", художня школа-інтернат "Колегіум мистецтва у Опішні", Донецьке державне художнє училище, Запорізька дитяча художня школа, Малобілозерський Будинок творчості "Родинні джерела", та звичайно господарі фестивалю — естетична гімназія-інтернат "Дивосвіт".

Урочисто відкривали фестиваль заступник голови районної ради А.С. Кравець та директор гімназії Я. М. Овсієнко. Вони наголосили на тому, що дуже важливо у наш непростий час проводити заходи котрі відроджують і розвивають на сучасному рівні мистецько-стильові та культурні традиції майстрів художньої кераміки та гончарства. Такі фестивалі сприяють гармонійному розвитку творчих особистостей, підвищують професійну майстерність учасників, зміцнюють дружні відносини між учнями та педагогами художніх закладів, які беруть участь у заході.

На відкриті представили і почесне журі: Я.М. ОВСІЄНКО, педагог-новатор, автор і засновник естетичної гімназії-інтернату "Дивосвіт"; О. О. ВІЛЬЧИНСЬКИЙ, голова Запорізького осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва; О. С. ЖОЛУДЬ, директор Запорізької дитячої художньої школи; Е. С. ЗОЛОТАРЬОВА, фотокореспондент "Педагогічної газети" Національної Академії педагогічних наук України; Л. Г. КОНДРАТОВА, доцент кафедри теорії і методики виховання обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Ці люди і визначали кращі роботи учасників.

Ну а учні "Дивосвіту" звичайно ж, не стояли осторонь, та підготували яскраву концертну програму. Нещодавно до дружнього колективу викладачів "Дивосвіту" приєднався професійний хореограф А. О. РОБОТЯГОВА і вже сьогодні вона дивує глядачів яскраво поставленими танцювальними композиціями.

Відразу після відкриття почався сам конкурс юних керамістів. У затишних класах та майстернях гімназії проходили майстер-класи, виставки робіт для учасників форуму від майстрів художньої кераміки. А конкурсанти захопилися таїнством дійства своєї улюбленої справи. Програмою було передбачено максимальне сприяння творчої реалізації митців та надавався вільний вибір тематики робіт. Тому учні черпали натхнення хто звідки, а ось 11-класниця з "Дивосвіту" Камілла КУДРЯ поділилася секретами свого натхнення.

— На творчість мене надихає атмосфера, яка панує у гімназії. Я більше, ніж впевнена, що у звичайній школі у мене нічого не вийшло б. Також, на мою думку, дуже важливу роль відіграють наші вчителі — саме вони допомагають перенести та донести у роботи те, що ми бажаємо.

— А як взагалі ти потрапила до "Дивосвіту"?

— Про гімназію мені розповів мій знайомий. Він мене заінтригував і я вирішила побільше дізнатися "Що це за диво-школа така"? І ось, як бачите, я опинилась у гімназії. Але вже не сама, а зі своєю подругою. До речі, усі випускники "Дивосвіту" мають вже професію та диплом і можуть працювати у сфері кераміки — це дуже важливо у наші часи.

— А ти плануєш пов'язати своє майбутнє з керамікою?

— Я ще не вирішила остаточно. Але я не жалкую що потрапила до "Дивосвіту" і якщо подалі моє життя і розійдеться з керамікою, то це заняття залишиться для мене як хобі, під час якого відпочиває душа.

Каміла довго не могла відволікатися від свого слоненяти, тому я не став затримувати її. Дійсно, атмосфера у школі панувала і справді незвичайна: з класів лунала музика, а учасників — не відірвати від улюбленої справи.

Увечері, кожного конкурсного дня, коли "справи вже зроблені", господарі фестивалю влаштовували для гостей веселі посиденьки, дискотеки і театралізовані вечора. Нудьгувати не доводилось.

А на останній день, коли від творців вже нічого не залежало, журі винесло свій вердикт. Вихованці "Дивосвіту" вибороли два призових місця: у молодшій категорії І місце — Олексій Коротун зі своєю роботою "Коза-Дереза", та у номінації "Майстерність та оригінальність" ІІІ місце зайняла робота "Чарівна квітка" Софії Змієвської. А ось гран-прі фестивалю поділили між собою Віра Тимошенко з Черкаського дитячо-юнацького клубу "Ровесник" з роботою "Родинний зв'язок" та колектив Львівського державного коледжу ім. Івана Труша: Юлія Ляшук, Іванна Кузицька та Марта Широн з роботою "Світло вертепу".

Фестиваль завершився, конкурсанти роз'їхались, а "Дивосвіт" зажив своїм звичайним життям. Але, вже сьогодні починається підготовка до нових фестивалів, пленерів, поїздок за кордон. Ну а ми бажаємо учням та колективу гімназії нових звершень та творчої наснаги!

 

За матеріалами газети «НТ»

 

вівторок, 12 Лютого 2013 07:58 | Переглядів: 1178

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]