Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась двадцять четверта позачергова сесія Запорізької обласної ради

Сьогодні голова районної ради Сергій Джуган прийняв участь в роботі двадцять четвертої позачергової сесії Запорізької обласної ради. Перед початком пленарного засідання голова ради Павло Матвієнко та голова ЗОДА Олександр Пеклушенко вручили відзнаки Запорізької обласної ради і облдержадміністрації кращим представникам громади міста та області. Серед нагороджених — колишній очільник області В’ячеслав Похвальський.

Після затвердження порядку денного сесія почала роботу. Спочатку депутати призначили нового головного лікаря комунальної установи «Запорізька обласна лікарня», потім внесли зміни до рішення Запорізької обласної ради «Про обрання постійних комісій Запорізької обласної ради».

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева доповіла про «Програму розвитку культури Запорізької області на 2013-2017 роки», мета якої — створення єдиного культурного простору регіону і позитивного іміджу Запоріжжя. Під час обговорення програми, депутат Володимир Мормиль попросив уточнити: чому на ремонт сільських будинків культури виділяється мало коштів? У своєї відповіді Павло Матвієнко зазначив, що є окрема програма по ремонту будинків культурі. На сесії затверджено внесення змін до «Програми підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізької області на 2013 — 2017 роки» і «Програми розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму Запорізькій області на 2013 — 2017 роки».

Начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізької області Ігор Бройде доповів про Перелік заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів у 2013 році. Пріоритетні напрямки роботи: вивезення отрутохімікатів, завершення робіт на екологічних об’єктах високої пускової готовності, захист від підтоплення населених пунктів області, охорона і розвиток природно-заповідних зон та ін. Депутат Олег Сквірський запропонував виключити пункт про фінансування притулку для бездомних тварин. Цим об’єктом займатиметься міська влада, а гроші з обласного бюджету будуть витрачені на інші соціально-значимі проекти.

За пропозицією голови обласної ради низку проектів рішень, до яких не надійшло зауважень під час їх розгляду на засіданнях постійних комісіях, було затверджено пакетним голосуванням.

Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2013рік» доповів директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Сергій Медвідь.

Наприкінці засідання голова ЗОДА Олександр Пеклушенко виступив з підсумковою промовою, яку розпочав з прохання вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих у авіакатастрофі в Донецьку та воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулися з афганської війни.

Голова облдержадміністрації подякував депутатам обласної ради за плідну працю та оперативне включення в активний бюджетний процес. Він також зазначив, що саме запорізькі народні депутати одними з перших в Україні об’єдналися у міжфракційне об’єднання «Запорізький край», що дозволить їм також оперативно вирішувати регіональні проблеми на рівні Верховної Ради. Голова облдержадміністрації також окреслив коло пріоритетів, над якими вже сьогодні працює обласна влада. Це розвиток реального сектору економіки регіону, розбудова інфраструктури територій, розв’язання проблем газифікації та водозабезпечення, будівництво та ремонт доріг, модернізація системи охорони здоров’я.

Після завершення пленарного засідання відбувся брифінг, під час якого Павло Матвієнко відповів на чисельні запитання журналістів.

 

четвер, 14 Лютого 2013 16:54 | Переглядів: 733

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]