Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Сильні духом Валентини

Сьогодні найтепліші слова лунали для усіх закоханих, а також для тих, хто носить красиве і милозвучне ім’я Валентина або Валентин. Василівський цех № 10 «Агропромислової компанії», на чолі якого стоїть Валерій Кузьмич Дурняк, теж вирішив поздоровити своїх Валентин, яких у колективі п’ятеро. І почнемо з того, що директором Агропромислової компанії є жінка — Валентина Михайлівна Попова.

— Цього успішного і чарівного керівника, умілого організатора добре знають не лише у Василівці, а й по всій області, адже у її підпорядкуванні 14 цехів з утримання свиней, а це 97 тис. голів! — говорить Валерій Кузьмич. — Деякі чоловіки можуть повчитися у неї багатьом діловим якостям, вмінню вирішувати гострі, нагальні проблеми і, можливо, це навіть пояснюється значенням імені «Валентина» — тобто «сильна». А загалом Валентина Михайлівна — це приклад керівника, який дбає про покращення умов праці людей, про вчасно виплачену зарплату, про забезпечення соціальних гарантій. І, звісно ж, вона на своєму місці і як хороший економіст, і як справжній фахівець своєї справи.

Не менше добрих слів було сказано і на адресу ще чотирьох Валентин, які працюють практично з дня відкриття цеху № 10.

Найстарша з них дезінфектор Валентина Олександрівна Винаренко, яка займається на підприємстві білуванням корпусів, підтриманням санітарних норм у приміщеннях. Вона з тваринницькою галуззю пов’язана майже все життя. Змолоду починала працювати у колгоспі ім. Ватутіна трактористкою(!), ходила у помічниках у героя праці Миколи Лемешка, збираючи високі урожаї кукурудзи, а згодом працювала на тваринницькому комплексі телятницею. Словом, нині своє життя без цієї роботи вже не уявляє.

Для оператора маточного поголів’я Валентини Валентинівни Притули 14 лютого взагалі подвійне свято, адже це і день її народження, і Валентинів день, та, до того ж, вона ще й по-батькові Валентинівна. Ім’я, говорить, дали їй на честь батька (бо дуже вже мріяв про хлопчика, а народилася третя донька). Саме ж свято закоханих за радянських часів раніше не відзначали, а сьогодні воно стало традиційним для її сім’ї.

Нині Валентина Притула, за словами Валерія Кузьмича, одна з кращих операторів. У її підпорядкуванні 45 свиноматок і від кожної приймає опорос не менш, ніж по 11 поросят, а потім опікується ними до 25-денного терміну. Її підопічні набирають по 6,8-7 кг ваги при мінімальній нормі 6,5 кг. Потім поросята переходять на дорощування до Валентини Олексіївни Клименко, яка у роботі також не пасе задніх. У її цеху середньодобовий приріст поросят складає 500 грамів. Протягом 115 днів вони мають набрати не менше 47 кг і ці показники завжди високі. Ім’я говорить, Валентина, її батьки обирали за жеребкуванням, і воно їй до вподоби. Іншого навіть не уявляє.

14 лютого вітали і системного адміністратора Валентину Миколаївну Кордупу. Це від її злагоджених і професійних дій залежить те, наскільки якісно будуть нагодовані поросята, адже норма годування свиней контролюється комп’ютером.

Кожна з Валентин з любов’ю і душею ставиться до своїх обов’язків. Вони гордяться своєю професією і тим, що працюють на такому корисному для суспільства виробництва. Адже якщо є хліб на столі, не завадить до нього і смачне українське сало.

Тож, зі святом вас, дорогі Валентини! Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії і наснаги у всіх ваших добрих справах, Хай у вашому домі завжди панують мир і злагода, у серці — доброта, а у справах — мудрість та виваженість. Нехай доля і надалі буде прихильною до вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів.

 

Світлана Лобач

 

четвер, 14 Лютого 2013 17:04 | Переглядів: 844

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]