Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Робочі будні карного розшуку

Серед усіх підрозділів райвідділу міліції особливу увагу привертає сектор карного розшуку, щоденні будні якого дещо нагадують голлівудські екшени. Такі ж небезпечні, насичені подіями та переповнені важливими завданнями у розкритті кримінальних справ. Про особливості його роботи розповідає начальник сектора карного розшуку райвідділу міліції Сергій Кугук:

— Ми займаємося розкриттям тяжких та особливо тяжких злочинів, вбивств, справ про незаконне заволодіння автотранспортними засобами, про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а також розшуком злочинців, осіб, які переховуються від суду й слідства, зниклих безвісти людей, встановлюємо особи трупів...

Всього у колективі працюють 10 чоловік і це на два відділи: районний та Дніпрорудненський міський. Хоча за штатним розкладом має бути 22 співробітники. Робота наша напружена та вимагає багато часу, але свої обов'язки виконуємо настільки, наскільки вистачає наших сил і можливостей, і навіть більше.

— Сергію Юрійовичу, коли починають шукати зниклу безвісти людину?

— Розшук починаємо одразу після отримання заяви за телефоном чи за особистим зверненням громадян. Так було завжди, а чутки про те, що міліція нібито починає розшук лише через три дні — неправда. Розшук ведеться до того часу, поки не знайдемо зниклого. Конкретних термінів немає. Такі справи — безстрокові.

— Що змінив у вашій роботі новий кримінально-процесуальний кодекс?

— Ми стали тісніше співпрацювати зі слідчими, які відкривають кримінальні справи. Від них отримуємо необхідні дані щодо розшуку тих чи інших осіб. Слідчі надають нам доручення на проведення розшукових заходів. Така співпраця прискорює розкриття справ.

Так, цьогорік розкрито ряд крадіжок, здійснених у Василівці на мкрн. 40 років Перемоги. З автомобілів у нічний час викрадали магнітоли, колеса, акумулятори та інше, а також зливали бензин. Грабували лише ті авто, які не були обладнані сигналізацією. Після проведення оперативно-розшукових заходів з'ясували, що дані злочини скоїли 6 мешканців Токмацького району. Усі зловмисники затримані, проти них порушено кримінальне провадження за ст. 185. Викрадене майно повернуто власникам.

Також розкрили 6 крадіжок у Дніпрорудному. У місті у людей похилого віку на вулиці виривали з рук сумки та пакети з продуктами. Встановлена особа, яка підозрюється у скоєнні даних злочинів. Це мешканець Дніпрорудного, який раніше мав судимість. Проти нього порушено кримінальне провадження за ст. 186. Матеріали будуть передані до суду.

— Як у вас з матеріально-технічним оснащенням?

— Кожен наш співробітник має свій кабінет, особистий комп'ютер, маємо і три службових авто. Також у роботі нам допомагає громадськість, за багато років вже напрацьовані свої моделі розшуку людей та розкриття справ, тож працюємо злагоджено, оперативно та маємо реальні результати. А це у нашій професії — найголовніше!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 22 Лютого 2013 13:42 | Переглядів: 761

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]