Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Свято мужніх і сильних духом

У всі часи захищати рідну землю було справою честі, гордості та доблесті мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов'язком кожного громадянина. Тож День захисника Вітчизни — це всенародне свято, символ непорушного зв'язку поколінь наших захисників! Такими словами розпочалося традиційне чоловіче свято у Василівському клубі "Ветеран".

Щороку тут проходить чудовий концерт, який збирає багато людей: членів клубу, гостей, представників влади. Тепла та дружня атмосфера, душевні та знайомі серцю пісні, спогади про минулі часи об'єднують у "Ветерані" різні покоління, різних людей.

Як завжди, сюди прийшли інваліди Великої Вітчизняної війни Андрій Йосипович Воскобойник, Петро Петрович Григоренко, Федір Лаврентійович Чудновський, Федір Андрійович Стаднік та Яків Тимофійович Попов. Вперше до клубу завітали і учасники бойових дій на території інших держав: Віктор Миколайович Проценко (Афганістан), Володимир Григорович Безь (Угорщина, Чехословаччина), Віктор Андрійович Садовський та Олександр Іванович Маринов (Чехословаччина). На святі були присутні і ветерани ВВв, "діти війни", а також ветерани праці.

Завітали і поважні гості: голова районної ради Сергій Джуган, його заступник Анатолій Кравець, заступник Василівського міського голови Віктор Казачков, голова районної ради ветеранів Віктор Живиця, а також солістки Малобілозерського народного фольклорного ансамблю "Хуторяночка" Ольга Червоненко та Наталія Бутенко, які привезли із собою запальне та веселе вітання захисникам Вітчизни, котре нікого не залишило байдужим.

Голова міської ветеранської організації Лідія Андріївна Слободян зачитувала присутнім рядки з біографій ветеранів, на долю яких випала війна, представила учасників локальних воєн. Кожна історія життя змушувала задуматися та уявити ті страшні випробування, які доля підготувала для цих людей. І, дивлячись на них сьогодні, розумієш, наскільки вони сильні духом, добрі душею, стійкі та незламні. Новому поколінню є з кого брати приклад, є ким пишатися та кого вшановувати.

Гарним подарунком для всіх на святі стали пісні тих минулих літ, з якими йшли у бій, відбудовували країну і які бентежать серця багатьох і сьогодні. Співали для присутніх солістки клубу "Ветеран" Галина Спічка, Раїса Нєфьодова, Валентина Якименко, Анатолій Кізілов та Іван Терзієв. Музичний супровід співакам організувала "хуторяночка" Ольга Червоненко.

Поважні гості привітали всіх зі святом та організували для ветеранів солодкий стіл. Від міської ради ветеранів вручили подарунки, які допоміг придбати директор заводу "МК" Орест Шеремет — людина, котра завжди цінує та підтримує старше покоління — захисників Вітчизни. Постійний меценат ветеранської організіції директор ТМ "Барокат" Гусейн Алієв до святкового столу гостинно подарував запашний пиріг.

Міська рада ветеранів щиро дякує людям, які завжди допомагають їм та надають спонсорську підтримку. Велике спасибі за організацію свята директору ЦКД Володимиру Шаталінському, завідуючій міським клубом Світлані Діденко, а також голові Малобілозерської сільської ради Тетяні Жаховській за надання транспорту для "Хуторяночки".

Свято вдалося на славу. І через багато років після страшних подій Великої Вітчизняної та локальних воєн ми пам'ятаємо та цінуємо наших героїв, які подарували нам мир, свободу та спокійне життя. Щиро дякуємо вам, шановні ветерани, за неоціненний ратний подвиг! Щастя вам, міцного здоров'я, благополуччя та родинного затишку!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 22 Лютого 2013 13:48 | Переглядів: 824

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]