Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ділилися досвідом та гарними емоціями

Професія педагога ставить серйозні вимоги до емоційної сфери особистості. Важливим показником емоційної культури вчителів є високий рівень розвитку стійкості, емпатії та гнучкості. Емоційна культура відображає рівень професійної майстерності, емоційної зрілості особистості і впливає на імідж педагога. Тож саме така актуальна тема як "Емоційна культура в освітньому просторі" нещодавно зібрала на районному семінарі практичних психологів та соціальних педагогів, який відбувся на базі Василівської ЗОШ № 1.

В обговоренні даної теми взяли участь молоді практичні психологи: Олена Іванюха (Балківська ЗОШ І-ІІІ ст.), яка висвітлила питання "Емоційна культура і ваш успіх", а також: Олексій Руденко — "Розвиток емоційної гнучкості вчителя" (Шевченківська ЗОШ), Ольга Пустовєтова — "Емоційне благополуччя учня, як фактор його емоційного розвитку" (Малобілозерська ЗОШ № 1), Тетяна Сосонна "Розвиток емоційної компетентності дитячо-батьківських відношень" (Дніпрорудненський ДНЗ № 6), Олена Чернишева "Форми спілкування між людьми, вияв своїх почуттів та емоцій" (Приморська ЗОШ № 1), а Світлана Кірсанова — "Емоційне здоров'я молодших школярів як основна мета виховання в початкових класах" (Степногірська ЗОШ). Всі виступи були змістовними та з практичними рекомендаціями для всіх учасників навчально-виховного процесу, показали професійний зріст молодих спеціалістів.

Поряд з теоретичною частиною семінару відбулася невеличка виставка виробів наших практичних психологів, яка подарували усім присутнім масу позитивних емоцій. Так, талановита художниця Ольга Пустовєтова продемонструвала серією своїх картин, Еліна Лутаєва — неймовірно гарну вишивку (Василівська ЗОШ № 1), а Наталія Вербицька та Марина Каратанас — чудові в'язальні вироби та одяг (Дніпрорудненська СШ "Світоч").

Для учасників семінару на останок колеги приготували ще один сюрприз — чарівні пісні. Гарні емоції дарували Андрій Андрієвський (Підгірненської ЗОШ І-ІІ ст.), який заспівав в дуеті з Олена Чернишевою, а також Віра Конкіна (Василівської ЗОШ № 3).

Учасники семінару відзначили, що такий позитив надихає не тільки на хороший настрій, але й на творчу роботу. Висловили бажання частіше збиратися разом, обмінюватися досвідом та гарними емоціями, адже їх важлива місія полягає у допомозі педагогам виховати юне покоління. Як говорить китайське прислів'я: "Життя дитини схоже на аркуш чистого паперу, на якому кожен перехожий залишає свої письмена", тож нехай це буде добро, любов, надійність, захист і посмішка.

 

За матеріалами газети «нт»

 

 

понеділок, 25 Лютого 2013 15:20 | Переглядів: 987

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]