Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У міліції — Супердівчата

Всі часи жінки вважалися слабкими, тендітними, головне покликання яких виховувати дітей та бути домогосподарками. Нині ж все змінилося. Сучасна жінка фантастична та рівноправна у всьому з чоловіком. Сьогодні їй вдається поєднувати сім'ю та роботу, тож встигає бути і люблячою дружиною, матусею, берегти домашнє вогнище і при цьому мати чарівний вигляд, а також працювати, частенько обираючи складну, небезпечну та ризикову професію.

До такої можна віднести роботу у міліції. У районному відділі ГУМВС України в Запорізькій області працюють 34 жінки. Серед них і слідчі Ольга Солопова та Наталія Сидоренко, які попри всі складнощі не вважають цю роботу суто чоловічою.

Старший слідчий Ольга Солопова працює у міліції вже 16 років. Після школи закінчила Запорізький юридичний інститут МВС і свій трудовий шлях розпочала з Дніпрорудненського МВМ. У районному відділі з 2006 року.

— Ще у школі хотіла стати юристом та відстоювати права людей, справедливість, — говорить Ольга Михайлівна. — Пропрацювавши у міліції багато років, стикалася з різними випадками, наприклад, коли для чоловіка є нормальним явищем напитися та побити свою жінку чи матір, коли сімейні сварки з бійками — це звичайна справа. Починаєш їм пояснювати, що це неправильно, а вони дивуються, хіба може бути інакше. Тож хочеться, щоб у кожній родині був мир, взаєморозуміння та спокій.

Наталія Сидоренко у правоохоронних органах всього п'ять років. Та за цей час вже відчула усі сторони своєї нелегкої професії. Робота до вподоби, бо працювати у міліції мріяла ще з дитячого садка, тож закінчила Харківський національний університет МВС України. Спочатку працювала в секторі інформаційних технологій, а останні 4 місяці — у слідчому відділенні.

— З прийняттям нового кримінально-процесуального кодексу на плечі слідчих лягли не тільки складні та тяжкі злочини, а й, наприклад, побутові сварки та багато іншого, — говорять слідчі. — Крім того, важко даються і добові чергування: всю ніч виїжджаємо на виклики, зранку вносимо інформацію до Єдиного Державного реєстру (що стало компетенцією слідчих), далі видаємо всім оперативним підрозділам доручення. Отак і починається наш робочий день.

Всього ж у слідчому відділені працюють 30 співробітників. Проблема одна — велике навантаження у роботі.

— Загалом один слідчий повинен розглядати 4-5 справ, а у нас на кожного виходить по 50 і більше кримінальних проваджень. Це дуже великий обсяг роботи, тож постійно працюємо понад робочої норми, у вихідні.

Та такі умови не лякають прекрасну половину, і останнім часом на роботу до правоохоронних органів приходить все більше і більше жінок, які виконують свої професійні обов'язки на рівні з чоловіками.

Начальник РВ ГУМВС України в Запорізькій області Андрій Ільгов та вся чоловіча половина особового складу райвідділу вітають своїх прекрасних колег зі святом весни та краси — Міжнародним жіночим днем і бажають всім справжнього жіночого щастя, родинного затишку, благополуччя та здійснення усіх мрій.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

середа, 06 Березня 2013 14:55 | Переглядів: 689

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]