Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Всі на турніки!

Минулої суботи у Василівці пройшла акція "Молодь за здоровий спосіб життя", яку організувала спортивна команда "Street Team" з с. Гоголівка Веселівського району, котра популяризує воркаут (Street workout — (укр. Вуличні тренування) — це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою з застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики, тощо). Спортивні хлопці Олексій Кушнір, Ігор Пархоменко, Андрій Харківський і Андрій Бабаян, вони ж команда "Street Team", вирішили зацікавити василівців вуличним спортом.

У Веселівському районі, наслідуючи їх приклад, вже почали створюватися й інші команди воркаутерів, в які з радістю вступають не тільки хлопці, а й дівчата.

У Василівці цей вид спорту в новинку, тому Веселівські турнікмени, щоб розширити географію спортивного руху, провели своєрідний флеш-моб. Цю ідею запропонував друзям по команді Андрій Харківський, який навчається у Василівському коледжі на юриста.

— Про захід оголосили в соцмережах і по місту, щоб залучити якомога більше молоді, — розповідають веселівські воркаутери. — Хочеться, щоб молоді люди відірвалися від комп'ютерів, залишили посиденьки на лавах з пивом і насінням та почали займатися своїм фізичним розвитком. Воркаут — це відмінний вид спорту, який не вимагає грошових витрат. Потрібно тільки бажання і турнік. Дуже радіємо, коли фізичні вправи виконують діти. Нещодавно бачили виступ юних воркаутерів і були приємно вражені їх вміннями.

— Як виникла ваша команда?

— Ми разом займалися на турніках, змагалися між собою, намагалися досягти більшого... Минулого літа вирішили виступити на одному зі свят в рідній Гоголівці і з тих пір тільки вдосконалюємося. Наступного року хочемо спробувати свої сили в конкурсі "Україна має талант". Трюки для виступів вигадуємо разом, кожен вносить в команду щось нове і від цього ще цікавіше і нам, і глядачам.

Спортивна акція складалася з трьох етапів: розминка з пробіжкою, виступ команди "Street Team" та змагання в підтягуванні на турніку, віджиманні на брусах і від землі.

Бурхливі емоції у василівської молоді викликали показові виступи турнікменів, які демонстрували безліч складних і незвичайних трюків.

Відзначив вміння веселівських хлопців і запросив їх виступити восени на святкуванні визволення Василівського району від німецько-фашистських загарбників голова Василівської районної ради Сергій Джуган.

— Дуже добре, що ви приїхали до нас з такою корисною акцією і популяризуєте спорт і здоровий спосіб життя, - звернувся до воркаутерів Сергій Васильович. — Сподіваюся, що наша молодь зацікавиться даним видом спорту, адже після такого виступу важко залишитися байдужими.

Далі розпочалися змагання, в яких василівські хлопці спочатку неохоче брали участь, але спробувавши, підійшли до змагань з інтересом. У першому конкурсі шість суперників у підтягуванні на турніку обійшов Дмитро Легкоступ. У віджиманні на брусах (8 осіб) і від землі (12 осіб) перші місця зайняв Віталій Діденко. Переможців та призерів змагань команда "Street Team" нагородила медалями і грамотами, а також подякувала всім за участь в акції.

Веселівські спортсмени збираються ще раз приїхати до Василівки і сподіваються, що тоді наша молодь прийде не тільки подивитися захоплюючі виступи, а й похвалиться своїми навичками і спортивними досягненнями.

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

 

вівторок, 09 Квітня 2013 10:21 | Переглядів: 1203

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]