Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

«Даруй добро!»

Під таким гаслом на базі Балківської сільської ради фахівці з соціальної роботи провели зустріч волонтерів — учнів Балківської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник групи Н. Іванова) з керівником реабілітаційного центру "Благодать" Володимиром Ухановим та його партнерами. На зустрічі була присутня голова сільської ради Марія Радченко.

Фахівець з соціальної роботи Т. Жмарьова порушила дуже болючу тему — наркотики, наркозалежність…

— Мабуть, немає такої людини, яка б не знала і не розуміла цих слів, що з'явились не так давно у нашому житті. Зовсім недавно ми тішили себе тим, що ця біда до нас не прийде… Та даремно. Вона стоїть на порозі і стукає в наші оселі — забирає найдорожче. Нині в районі проводиться місячник боротьби з наркоманією. Всі готові до боротьби, але як боротися і що робити?

Дуже важливо вчасно розпізнати біду, не дозволити зруйнувати життя, щоб поруч були небайдужі люди, готові подати руку підтримки, подарувати краплину добра тим, хто його потребує. Я звертаюсь до вас, мої колеги, волонтери, до всіх присутніх — даруйте добро, несіть його всім і не втомлюйтесь це робити.

А потім слово надали гостям, які на собі відчули, що це за лихо — наркотики. Як важко виплутатись з обіймів лиходійки "Наркоманії". Але треба вірити, що все можливо. Треба тільки дуже захотіти!

Фахівець з соціальної роботи Г. Скворець підготувала і продемонструвала презентації: "Наркотики — це зло!", "Наркотикам — Ні, обирай життя!", "Побеждает твой дух!". Наші гості також принесли і показали "Откровения бывших наркоманов" і довели, що фраза: "Колишніх наркоманів не буває" — міф! А їх особисте життя цьому доказ.

Потім слово взяла голова сільської ради М. Радченко. Вона подякувала всім присутнім за небайдужість, за те, що роблять потрібну справу. А ще наголосила: поборемо це лихо тільки тоді, коли поруч не залишиться жодної байдужої людини.

І приємною несподіванкою став для всіх візит поважних гостей з району — заступник голови районної ради А. Кравець та заступник голови РДА Д. Калінін, відвідуючи сім’ї загиблих «воїнів-афганців», заїхали і в сільську раду. Представники влади з великим бажанням приєдналися до бесіди на злободенну тему. Було цікаво.

А на завершення волонтери отримали своє перше завдання: рознести листівки і буклети, розповсюдити візитки реабілітаційного центру "Благодать". В свою чергу, ми, соціальні працівники, склали план роботи як з волонтерами, так і з партнерами центра. Всі розуміємо, що роботи дуже багато. І це лише перша маленька краплинка, яка покликана загасити полум'я, подолати біду з ім’ям — "Наркоманія!".

 

Т. Жмарьова, Г. Скворець, О. Гаманець,
фахівці з соціальної роботи

 

вівторок, 09 Квітня 2013 10:33 | Переглядів: 761

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]