Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Обирали професію!

Вибір професії важливий для кожної людини, а особливо для старшокласників, адже поки вони вчаться у школі — мають час обдумати та вирішити куди вступати і де працювати. Я, як учениця 10 класу, спілкуючись з однолітками, вважаю, що одинадцятикласники більш відповідально і серйозно підходять до вибору професії, ніж учні 9-х та 10-х класів, тому, що вони стоять на останній сходинці шкільного життя.

Але дев'ятикласники і десятикласники повинні розуміти, що, не визначившись у школі, можна багато втратити, перш за все, час і знання.

Перший весняний місяць у Дніпрорудненській гімназії "Софія" присвятили профорієнтації. Для випускників 9-11-х класів провели зустрічі з представниками Національного гірничого університету м. Дніпропетровська, Запорізького приватного університету.

Профорієнтації учнів були присвячені й класні години. Обговорили «чоловічі і жіночі професії». Про особливості роботи державної служби зайнятості розповіла мама одного з гімназистів Наталія Козинська. У 10-А кл. провели класну годину "Кіт у мішку, або типові помилки при виборі професії».

Для п’ятикласників учениці 10-А кл. Анна Лашина, Анастасія Сенюк, Альона Кононенко та Анна Савіна, які є представниками учнівського "Профцентру", підготували і провели КВК на профорієнтаційну тематику.

Нещодавно наших десятикласників запросили на учнівську конференцію "Світ професій сьогодні" за участю начальника Дніпрорудненської філії ра-йонного центру зайнятості О.В. Москот. Оксана Валеріївна протягом 7 років незмінний гість всіх гімназійних профорієнтаційних заходів. Ось і цього разу розповіла про стан ринку праці в Україні і в області, про те, які професії популярні у Дніпрорудному, а також про помилки при виборі справи життя та можливості їх виправлення. Велике спасибі Оксані Валеріївні за її увагу до гімназії.

На конференції з проектами, присвяченими майбутній професії, виступили мої однокласники: Ілля Кохан представив професію інженера-механіка, а Іра Соколова — лікаря-невропатолога.

Нехай вибір майбутньої професії і складний, але, за народною мудрістю: "Дорогу здолає той, хто йде".

 

Вікторія Григорюк
фотокореспондент учнівського "Профцентру"

 

середа, 10 Квітня 2013 08:14 | Переглядів: 666

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]