Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Чи стане "Швидка" швидшою?

З 1 квітня служба екстреної медичної допомоги почала функціонувати під єдиним центром управління. Чи змінилося щось у роботі? Чи швидше тепер надаватимуть екстрену медичну допомогу населенню? Про все це ми запитали у завідуючої відділенням «швидкої» допомоги Галини Мельник, яка вже понад 10 років тут працює:

— Як і раніше, бригади "швидкої" оперативно виїжджають на виклики і роблять все від них залежне для рятування життя пацієнтів. Радіус обслуговування у нас — 35 кілометрів, тому, звісно, за 10 хвилин (як хотілося б більшості) машина не встигає доїхати до пацієнта, особливо до віддалених сіл. Туди доїжджаємо за 20-30 хвилин. Іноді нам телефонують роздратовані пацієнти чи їхні родичі з претензіями на те, що ми зволікаємо. Але ж часто трапляються ситуації, коли черговий виклик надходить після того, як бригада щойно виїхала до іншого хворого, тож тут доводиться чекати, поки нададуть допомогу попередньому пацієнту. На жаль, з реорганізацією нашої служби кількість машин у нас поки що не зросла. Нині район обслуговують шість бригад "швидкої" (враховуючи Дніпрорудненську, Степногірську і Василівську лікарні), а значить, на виїзді лише шість машин.

— Чи на всі виклики реагуєте?

— Так, допомогу надаємо всім. Але, у першу чергу, виїжджаємо на екстрені виклики. Це, насамперед, пологи, травми, ДТП, кровотечі, інсульти, серцеві напади, дуже висока температура. Якщо, скажімо, у пацієнта температура 37 градусів, то "швидка" може приїхати протягом години. Такий виклик вважається не екстреним.

— Наскільки забезпечені пально-мастильними матеріалами та медикаментами? Не секрет, що раніше сільчани часто нарікали, що за виклик "швидкої" потрібно платити гроші на бензин…

— Сьогодні пальним ми забезпечені у повній мірі. Маємо і всі необхідні медикаменти. Ось тільки іноді трапляється нестача шприців. Їх видають нам обмежену кількість, тому було б непогано, якби у кожній родині про всяк випадок була парочка одноразових шприців.

На жаль, мабуть, це лише у американських кінострічках "швидка" приїздить за лічені хвилини, а для порятунку пацієнта у їхніх оснащених авто є практично все, про що наші лікарі можуть тільки мріяти. І про це, зітхаючи, говорять самі медики. Та будемо сподіватися, що нова система екстреної допомоги створена саме для того, щоб наблизити якість надання медичних послуг до європейських.

 

Світлана Лобач

 

середа, 10 Квітня 2013 08:40 | Переглядів: 672

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]