Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Поезія - дар Божий

Щороку у Балківській ЗОШ І-ІІІ ст. проходить зустріч з поетами рідного краю, яка для нашого закладу вже стала доброю традицією. Цьогорік у День поезії запросили поетів м. Дніпрорудне Лідію Гнусову, Людмилу Дзвонок, Раїсу Зіміну. Година спілкування розпочалася піснею "Молитва" на слова Людмили Дзвонок. Поетеса не чекала такого сюрпризу і була до сліз вражена.

Поети читали вірші про природу, рідне місто, шахтарів, про наше рідне село, а учні 5-8 класів уважно слухали, проймаючись любов’ю до поетичного слова.

Зустріч пройшла тепло, затишно, в творчій обстановці. Добре було всім: дітям — доторкнутися до сучасної поезії, поетам — передати свої надбання учням.

Лідія Гнусова виразно, захоплено читала вірші для дітей, а накінець ще й подарувала свою нову збірку "Над морем Каховським". А Людмила Дзвонок передала учням збірку поезій дніпрорудненських поетів. Поетеса часто бувала в нашому селі, вболіває за нього, і тому присвятила такі рядки: "Чи можемо, як козаки, любити рідненьке слово, приймати гостей залюбки, а серце дбайливим було б?".

Поетеса Раїса Зіміна познайомила вчителів, учнів з віршами, прозою про природу, про рідне шахтарське містечко, які вона помістила в книгу "Люди, годы, жизнь"…

Закінчилось поетичне спілкування. Діти задавали питання, дарували свої вироби, чим дуже зворушили майстрів поетичного слова.

Такі зустрічі не пройдуть марно, бо слова поета — це цілюще зілля, яке лікує рани нашої духовності, це бальзам, який дає надію, наснагу, радість життя.

Зерна доброго слова, кинуті в серця дітей, колись проростуть буйним урожаєм, пишно заколосяться у душах учнів.

 

Тетяна Петрик, бібліотекар

понеділок, 15 Квітня 2013 08:13 | Переглядів: 904

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]