Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

100 – не межа!

Коли людина доживає до ста чи більше років, кажуть — заслужила у Бога. І кожен тоді хоче дізнатися секрет довголіття. Володіє ним і найстаріша жителька села Підгірне Ганна Трохимівна Григоренко, за плечима якої — терниста життєва нива довжиною у 100 років. Вітали ювілярку зі століттям голова районної ради Сергій Джуган, сільський голова Юрій Живиця та очільник районної ветеранської організації Віктор Живиця.

Ганна Трохимівна схвильовано приймала вітальні листівки, квіти й подарунки. Але найбільше була вражена грамотою від Президента України Віктора Януковича — її з великим задоволенням зачитав Сергій Джуган та передав подарунки.

Усе своє життя Ганна Трохимівна прожила у Підгірному. А життя на її долю випало нелегке. Пережила революцію, громадянську та Вітчизняну війни, голод, холод, розруху. А далі — важкі повоєнні роки відбудови. І скільки себе пам'ятає, все життя в роботі. З раннього ранку і до вечора трудилася у рідному колгоспі, в городній бригаді. А ще вдома чекали свої клопоти і турботи.

Коли прийшла війна, чоловік пішов на фронт, а Ганна Трохимівна була за старшу у великій сім’ї.

— Тоді тільки і залишалось молитись Богу, щоб чоловік повернувся з війни, хоч покалічений, але щоб живий… — згадує довгожителька.

І, певно, Бог почув ії молитви — дав щасливе сімейне життя, разом у радостях і горі прожили з чоловіком до 1987 року, понад півстоліття. А з того часу Ганна Трохимівна — вдова...

Життя прожити — не поле перейти... Є що згадати.

Нині разом з ювіляркою живе її менший син з невісткою. Дві доньки також у Підгірному. Найстарший син отримав вищу освіту і мешкає у Києві.

Маючи за плечима сотню літ, Ганна Трохимівна живе вірою і надією. Бабусю радують онуки, правнуки, які стали гідною зміною. Бажання тільки одне: аби їм жилося краще, аби доля не випробовувала їх так, як стареньку Берегиню роду.

А секрет довголіття від Ганни Трохимівни дуже простий — любити життя, сумлінно працювати і бути активним у всьому.

 

Данило Безруков

 

 

 

вівторок, 16 Квітня 2013 10:21 | Переглядів: 775

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]