Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ліцеїсти пам’ятають

Минуло багато років відтоді, як відлунали останні залпи війни. Час зрівняв окопи, на полях колишніх баталій ростуть хліба, вже давно відбудовані зруйновані фашистами міста і села. Сліди війни зникають з обличчя землі, та пам’ять не дозволяє забувати імена героїв... Напередодні травневих свят особливо часто повертаємося до теми війни, її героїв, життя ветеранів. У навчальних закладах проходять тематичні свята, на яких серед почесних гостей — учасники війни.

З великою любов’ю і повагою до людей старшого покоління, ветеранів війни і праці ставляться у Василівському ліцеї. Нещодавно педагоги та учні закладу ініціювали зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни різних поколінь. Міська організація ветеранів зі щирою вдячністю відгукнулася на це запрошення і також долучилася до участі у святі.

Підготовкою до зустрічі з ветеранами у ліцеї займалися заступник директора з виховної роботи Олена Валеріївна Палига та .... Світлана Володимирівна Решетняк. Хотілося б відразу відзначити ту турботу, яку ветерани відчули з перших хвилин. Організатори заходу подбали про транспорт, яким підвезли до ліцею ветеранів з віддалених вулиць міста, а тому майже 35 представників старшого покоління отримали можливість поспілкуватися з молоддю і насолодитися театралізованим дійством, яке підготували ліцеїсти.

У святково прибраній залі все налаштовувало на спогади: символіка та пісні воєнних років, переодягнені у військову форму юнаки і дівчата, інсценізація уривку із твору "А зори здесь тихие"... Це було так недавно — це було так давно...

На сцені — сімнадцятирічні випускники 10-го класу 1941-го, які мріють про майбутнє і розповідають про те, ким стануть у житті, яку професію оберуть, куди поїдуть після випускного... А вранці — війна, яка змусила враз подорослішати, перекреслила мрії і життя мільйонів.

Учні співали пісні воєнних років, а ветерани, зі сльозами на очах, підспівували. Вокальний виступ тріо солістів з клубу "Ветеран" не залишив жодного байдужого у залі. У самісіньке серце проникали і поетичні рядки василівської поетеси Л. Губенко. Щиро, по-батьківські, звернувся до молоді голова районної організації інвалідів війни і Збройних сил А.Й.Воскобойник:

— Дорогі онуки, правнуки! Сьогодні ви повернули нас на декілька десятиріч назад, у роки нашої юності, які ми не можемо згадувати без хвилювання, — сказав ветеран. — Адже багатьом з нас довелося відчути особисто той присмак війни. Хтось воював на фронті, хтось кував перемогу у тилу, хтось лише тільки народився і вже тоді відчув, що значить дитинство, обпалене полум’ям війни... Та якими б важкими не були ті спогади, я, від імені фронтовиків, говорю вам щире спасибі за те, що ви з повагою ставитися до нашої історії, що вшановуєте пам’-ять воїнів-визволителів, що не забуваєте нас. Я зичу вам ніколи не пізнати лихоліття війни.

Так, ми не маємо права забути.

Зустріч пройшла на одному подиху і завершилася врученням квітів гостям-ветеранам та святковим чаюванням.

 

Лідія СЛОБОДЯН
голова ради ветеранів м. Василівка

 

четвер, 18 Квітня 2013 16:35 | Переглядів: 666

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]