Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Депутати облради дослухались громади і відмовились від розробки родовища в Гуляйполі

Двадцять шоста позачергова сесія Запорізької обласної ради розпочалась з приємної події — голова Запорізької облради Павло Матвієнко та голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко від імені колег-депутатів привітали голову Якимівської райдержадімінстрації Анатолія Блоху із днем народження. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко вручив ювіляру медаль «За розвиток Запорізького краю».

Після того, як голова Запорізької обласної ради Павло Матвієнко оголосив порядок денний, депутати взялись до роботи. Головним питанням на порядку денному позачергової сесії став розгляд ситуації, яка склалася в Гуляйпільскому та Приморському районах. Депутати Запорізької обласної ради одноголосно скасували власні рішення від 24 грудня 2012 року, якими був наданий ТОВ «Гайчурський ГЗК» та ТОВ «НАДРА ЗАПОРІЖЖЯ» спеціальний дозвіл на користування надрами на території Запорізької області. Приводом для перегляду позиції з цих питань стали численні прохання територіальних громад.

Перед голосуванням свою позицію з цього приводу висловили одні з ініціаторів внесення питання, депутати Запорізької обласної ради Олена Семененко та Володмир Рудик. До депутатів звернувся і голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, який ініціював розгляд даного питання. Він підкреслив: «Хоча Запорізька обласна рада — і політичний орган, в ньому немає місця політиканству. Приймаючи ці рішення, ми не зробили ніякої помилки. Запорізька область — унікальна. Те, що там, під землею, — це багатство наших дітей, наших внуків і наших правнуків. І наше завдання — знати, що це за багатство. Розуміти ціну цього багатства, потенціал його. Не розвідав, на оцінив його, ми нічного не дізнаємось. Даючи дозвіл на геологорозвідувальні роботи, ми могли б отримати оцінку нашого багатства. Але ніхто не торкнеться запорізької землі без дозволу на це громади», — сказав Олександр Пеклушенко.

На позачерговій сесії депутати Запорізької обласної ради приділили максимум уваги ветеранам Великої Вітчизняної війни та проблемам, з якими стикаються ці люди.

За пропозицією голови Запорізької обласної ради Павла Матвієнка, голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, 82 присутніх на сесії депутата погодилися виділити додатково ще 500 тисяч гривень на безплатне зубопротезування ветеранам та дітям Великої Вітчизняної війни. Нагадаємо, згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», першочергове, позачергове, безплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів) доступне ветеранам війни. Такої пільги для дітей війни законодавством не передбачено. Тому за рахунок виділених сьогодні півмільйона гривень вирішити цю проблему зможуть і ті, хто відноситься до категорії «діти війни».

Як повідомив голова Запорізької облради Павло Матвієнко, видатки будуть розподілені серед територій області з урахуванням кількості ветеранів війни та дітей війни кожної території.

Наприкінці сесії відбулася презентація раритетного фотоальбому із світлинами Дніпрогесу в період 1941-1943 років, який довгий час перебував у Німеччині.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та голова Запорізької обласної ради Павло Матвієнко вручили присутнім на сесії ветеранам Великої Вітчизняної війн цінні подарунки. Зі словом-відповіддю до депутатів облради звернувся Анатолій Авксентійович Король, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій, генерал-майор авіації.

 

п'ятниця, 19 Квітня 2013 15:46 | Переглядів: 649

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]