Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

ХІІ обласний конкурс «Спадщина-2013» відкрив нові таланти

У Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичного театрі ім. В.Г. Магара відбулося нагородження переможців та лауреатів ХІІ обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування «Спадщина-2013». Учасників конкурсу привітав директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

- Конкурс «Спадщина» об’єднує обдаровану молодь та творчі колективи навколо ідеї патріотизму, національної гідності, а також привертає суспільну увагу до питань духовності, історії та героїзму наших предків. У відбіркових етапах конкурсу взяли участь понад 300 творчих колективів. Сподіваюсь, і надалі популярність конкурсу зростатиме, а його статус підвищуватиметься, - зазначив І. Мещан.

Цього року у фінал конкурсу вийшли 23 творчі колективи – представники загальноосвітніх закладів усіх типів, музичних шкіл, центрів дитячої та юнацької творчості, будинків культури, професійно-технічних училищ, вищих навчальних закладів тощо. Згідно з умовами конкурсу його учасниками можуть стати молодь віком від 14 до 35 років. При цьому для хореографічних колективів та виконавців хореографічних номерів вік не обмежується.

У творчому конкурсі учасники змагалися в таких номінаціях: українська народна пісня, сучасна патріотична пісня, авторська пісня, військово – патріотична пісня, народна і сучасна хореографія.

За висновками компетентного журі, Гран-прі конкурсу здобув Микола Білик, який представляє Запорізький національний університет і виступив у номінації «військово – патріотична пісня». Приз глядацьких симпатій присуджено запоріжанці Маргариті Піун, яка змагалася в номінації «сучасна патріотична пісня».

Переможцями конкурсу стали: хореографічний колектив «Овація», м. Пологи (народна і сучасна хореографія), Євген Пихтін із Василівки, соліст ансамблю бандуристів «Веснянка» (керівник Харченко Галина Іванівна) в номінації (українська народна пісня), Владислав Буяльський, м. Бердянськ (військово – патріотична пісня), Дует «Колір» із Запоріжжя (авторська пісня), Катерина Мікеладзе та військовий оркестр військової частини А 1978, м. Запоріжжя (сучасна патріотична пісня).

А вокальний ансамбль «Сузір'я» (керівник Мирошниченко Олена Вікторівна) у номінації «сучасна патріотична пісня» був відзначений як дипломант фестивалю. Окрім дипломів наші конкурсанти отримали від організаторів фестивалю квитки до музею шоколаду.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

 

 

понеділок, 22 Квітня 2013 16:34 | Переглядів: 742

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]