Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Всі на велосипедах!

У Василівці пройшов чудовий спортивний захід — Велодень, мета якого — пропаганда здорового та активного способу життя, а також ознайомлення з визначними пам'ятками Василівського району. Велодень організувала Василівська районна державна адміністрація за сприяння депутата Запорізької обласної ради Сергія Грачова.

Райцентрівська площа зібрала майже 70 любителів велоспорту з Василівки, Дніпрорудного, Запоріжжя, Енергодара, Токмака і Михайлівки. Серед них було багато дітей та молоді. Брали участь і представники обласної та районної молодіжних рад. Багато учасників виїжджали на таку прогулянку вже вдруге, адже славна традиція Велодня у місті була заснована торік. Тоді всі бажаючі підкорювали круті спуски і підйоми заказника "Лиса Гора".

Більшість учасників були на своїх велосипедах, але проїхатися мальовничими місцями Василівщини могли і всі бажаючі, у яких не було "двоколісного друга". Для них організували прокат велосипедів.

Стартувавши з площі, колона велосипедистів вирушила на прогулянку до видатних місць Василівки: меморіалу загиблим солдатам під час Великої Вітчизняної війни, музея-заповідника "Садиба Попова", проїхала повз знаменитого поста ДАІ, якого у народі іменуємо "Тарілкою".

Виїхавши за місто, учасники велопрогулянки насолоджувалися красою річки Карачекрак, уздовж якої колона прямувала в с. Підгірне, а також дивовижною природою таврійських степів. У самому селі велосипедисти побували біля братської могили і меморіалу загиблим воїнам. Тут був організований невеликий привал і, перепочивши, учасники велодня вирушили далі за маршрутом. Наступним об'єктом був ФОК "Таврія".

Трохи втомлені від спеки, велосипедисти фінішували на центральній площі, з якої і почався Велодень. Любителі велоспорту висловили своє бажання взяти участь у такому заході і в наступному році. Багато з них окремо продовжили пізнавальну прогулянку Василівським краєм.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

 

 

четвер, 16 Травня 2013 15:22 | Переглядів: 755

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]