Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

"Змінній" не змінимо!

Дитинство, школа, друзі… Ці слова міцно пов'язані одне з одним, бо кожен з нас, з дитсадка і до останнього шкільного дзвоника, проживав своє життя у колективі ровесників. Життя, в якому особливе місце займала школа — наш другий дім. І як важливо, щоб у цьому домі було тепло і затишно, надійно і спокійно. Особлива атмосфера довіри, взаєморозуміння і теплих стосунків панує у колективі Василівської вечірньої (змінної) школи, яку очолює Микола Миколайович Лук'яненко.

Невеличкий колектив з 11 вчителів опікується майже 150 учнями. 8-9 класи тут займаються тричі на тиждень, а учні 10-11класів приходять на заняття два дні на тиждень.

Часто можна почути таку думку, мовляв, раз навчаєшся у вечірній школі, значить, відстаєш у навчанні у звичайній, загальноосвітній. Але цю версію повністю спростували випускниці Юлія Кущ та Алла Лупинос.

Дівчата прийшли до школи після дев'ятого. Юля — з с. Лобково, Алла — з Малих Щербаків. Обидві планували продовжувати навчання у 10-му класі і обрали саме вечірню школу.

— Продовжити навчання саме у цій школі мені порекомендували знайомі, які вже закінчили її і, до речі, без проблем вступили до вищого навчального закладу. Я також не шкодую, що зробила такий вибір, — ділиться враженнями Юля. — Заочна форма навчання дозволяє регулювати графік індивідуальних занять. І це дуже зручно для мене, оскільки маю значно більше часу на самопідготовку до зовнішнього оцінювання. Та й вдома можу більше допомагати рідним по господарству. Але життя у школі це не лише навчання. Є і свої традиції, які об'єднують і надихають усіх нас. Це підготовка і проведення свят, різноманітні конкурси, суботники...

— У нас взагалі дружна і приємна атмосфера. Ми себе навіть відчуваємо тут більш дорослішими, самостійними, ніж у звичайній школі, — додає Алла. — Вчителі завжди ідуть нам назустріч і у зручний для кожного з нас час можна додатково займатися тим предметом, який необхідний для подальшого навчання, адже у вечірній школі навчаються і ті, хто вже десь працює, і хлопці, які відслужили у армії, і ті, хто має сім'ю, дітей. А зараз ми активно готуємося до випускного. У нашому класі 21 учень. Серце щемить від того, що зовсім скоро роз'їдемося, хто куди. Що доведеться прощатися з нашим класним керівником Ольгою Костянтинівною Плохотник, яка стільки зусиль і досвіду віддала кожному з нас. Думаю, не я одна сумуватиму за такими цікавими і неординарними уроками історії з Аллою Петрівною Бочаровою. І досі у пам'яті незабутній перший урок навчального року «Україна — суверенна держава», який не просто був повчальним, а дав змогу краще пізнати інших учнів школи.

Здається, таких прекрасних і талановитих педагогів немає більше ніде. Вони кожного дня сіють зерна своїх знань у наші душі. Через деякий час ці зернята обов'язково проростуть і дадуть свої сходи. Ми з вдячністю будемо згадувати уроки біології з Іриною Олександрівною Приходою і українську мову та літературу з Тетяною Федорівною Візіренко й Валентиною Прокопівною Винниченко. А як цікаво Валентина Василівна Калашник проводить заняття з математики! Для багатьох з нас по-новому відкрився світ іноземної мови з Наталією Пилипівною Золотаренко. А закони фізики, які раніше іноді здавалися нудними, відтепер з Валентиною Володимирівною Підставкою та Світланою Петрівною Товчигою стали цікавими і невимушеними. Ну і, звісно, ми не забудемо уроків інформатики, яку викладає Володимир Володимирович Супрун. У нашому ХХІ столітті ця наука стала незамінною.

І справді, як важливо, щоб після закінчення школи у серці і пам'яті залишилося якнайбільше приємних спогадів. Щоб з радістю зустрічатися через п'ять, десять років і щиро говорити: "Ці роки були найкращими у моєму житті!".

Останній дзвоник сповістив про закінчення навчального року. Хтось знову стане перед вибором: продовжити навчання у 10 класі чи вступити до ліцею, коледжу?... І якщо ви обрали 10 клас, можливо, варто подумати і віддати перевагу саме вечірній (змінній) школі у Василівці. Принаймні три переваги ви матимете відразу: більше годин на самопідготовку для подальшого вступу, індивідуальний підхід з боку вчителів, можливість планування свого вільного часу.

 

ВИПУСКНИКИ ШКОЛИ

 

четвер, 23 Травня 2013 16:21 | Переглядів: 723

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]