Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Хочеш торгувати? — Сплати соціальні внески

Проблема легалізації підприємницької діяльності на території міст району, зокрема, Василівки та Дніпрорудного, гостро постала вже давно. Фактично підприємці масово працюють в тіні, не розриваючи договору оренди на землю, укладеного з адміністрацією ринку, і при цьому скасовують у податковій інспекції державну реєстрацію підприємницької діяльності.

Наприклад, на ринках Дніпрорудного лише близько 30 % зареєстрованих підприємців (за їхніми ж словами) сплачують прибутковий податок, єдиний податок і відповідно єдиний соціальний внесок. Цю тенденцію прослідкували і підтвердили працівники контролюючих органів — управління Пенсійного фонду та податкової інспекції.

А тим, хто платить, зовсім не байдуже, що поряд декілька чоловік ведуть торгівлю без всілякої сплати грошових внесків. Виникає цілком логічне запитання: «Чому я маю платити, а вони — ні?!». До того ж, від несплати страждає місцевий бюджет, кошти з якого ідуть на розвиток дитсадків міста, зарплати працівників комунальних закладів, розвиток комунальної сфери та інше.

Щоб розібратися та вирішити це наболіле питання, днями голова райдержадміністрації Сергій Джуган запросив на нараду директорів Дніпрорудненських ринків, голову міської ради Дніпрорудного, представників правоохоронних органів, управління Пенсійного фонду та податкової інспекції. Після спільного обговорення було прийнято рішення директорам ринків провести належну бесіду з підприємцями, які працюють на їхній території, а у разі категоричного небажання легалізовувати свою торговельну діяльність, залучати робочу групу у складі представників місцевого самоврядування, правоохоронних органів, управління пенсійного фонду, податкової інспекції та податкової міліції.

До речі, це стосується і василівських ринків, де питання легалізації робочих місць на ринках не менш актуальне. А ось у сільських населених пунктах району з цим більш-менш порядок.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

середа, 29 Травня 2013 07:31 | Переглядів: 549

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]