Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

За "круглим столом" про прийомні родини

Декілька років тому у нашій країні почала діяти нова форма державної опіки - прийомна сім’я. Прийомна сім’я утворюється для того, щоб забезпечити право дитини, яка втратила батьківське піклування, на зростання і розвиток у сімейному оточенні. Це сім’я, яка може взяти на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З майбутніми прийомними батьками спеціалісти соціальних служб проводять велику і навіть прискіпливу роботу, адже від нової сім"ї залежатиме, наскільки щасливою себе почуватиме прийомна дитина. Звісно, у кожній родині іноді можуть виникати різні складні життєві обставини, а тим більше у прийомній, коли проходить притирання характерів дітей і їхньої нової родини, пізнавання одне одного... То ж важливо, щоб і батьки, і діти мали можливість порадитися і поспілкуватися, наприклад, з фахівцями-психологами чи іншими спеціалістами, хто б допоміг у тій чи іншій ситуації.

Про все це йшла мова на засіданні "круглого столу" "Ефективність функціонування прийомних сімей/ДБСТ та обмін досвідом прийомних сімей", яке підготували працівники районного ЦСССДМ. Зустріч відбулася на базі КПНЗ "Центр дитячої та юнацької творчості і туризму". Серед запрошених були голова районної ради Денис Калінін, начальник служби у справах дітей РДА Олена Білоконь, вчитель логопед Тетяна Білоконь, спеціалісти ЦСССДМ та батьки, які взяли на виховання прийомних дітей.

Перш за все, голова районної ради щиро подякував присутнім на зустрічі матерям за їхнє рішення стати прийомними батьками і подарувати дітям, позбавленим батьківського піклування частинку свого серця. Денис Калінін наголосив, що районна влада буде і надалі всіляко сприяти підтримці прийомних сімей і створюватиме усі належні умови для заохочення інших сімей також взяти на виховання прийомних дітей.

За "круглим столом" порушувалися такі важливі питання, як мовленнєвий розвиток дитини, раціональне використання грошей дітьми, говорили ы про цільове використання грошової допомоги прийомними батьками, а також розглядалися різні життєві ситуації, які можуть виникати в процесі виховання дітей.

Нині у нашому районі створено 7 прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу, в яких виховуються 22 прийомні дитини.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

четвер, 30 Травня 2013 08:40 | Переглядів: 642

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]