Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Гуманізм, співчуття і милосердя

Нинішній рік для Товариства Червоного Хреста України знаменний тим, що вся червонохресна спільнота відзначає своє 95-річчя. Червоний Хрест в нашій державі виник 18 квітня 1918 року під час Першої світової війни за ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала благодійну медичну допомогу киянам. Першим завданням товариства була допомога біженцям та військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт...

Сьогодні завдання Червоного Хреста — допомога при надзвичайних ситуаціях та стихійних лихах, гуманітарні програми, заохочення донорського руху, розвиток молодіжного руху в рамках своєї діяльності, протидія торгівлі людьми та популяризація гуманістичних цінностей.

Районна організація Товариства Червоного Хреста наполегливо працює над виконанням державних програм у сфері благодійництва — надає медико-санітарну та побутову допомогу вдома інвалідам, одиноким громадянам, матеріальну допомогу малозахищеним верствам населення. Систематично проводяться акції милосердя, благодійні лотереї, ярмарки.

У гімназії "Сузір'я" пройшло свято, приурочене 95-річчю Товариства Червоного Хреста.

Тут зібралися гості з усього району, які прийшли привітати червонохрестівців зі святом. Голова районної ради Денис Калінін, його заступник Анатолій Кравець, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Сілін, заступник голови профспілкового ко-мітету ЗАТ "ЗЗРК" Микола Пастушенко, голова міської ради ветеранів Лідія Слободян, перший заступник начальника УСЗН Зінаїда Савран, головний лікар району Валерій Сапа, районний нарколог Світлана Падьянова.

— Гуманізм, співчуття і милосердя — були і залишаються відмінними рисами членів і волонтерів Червоного Хреста. Ви — гуманістична совість суспільства. Сьогодні у Василівці Червоний Хрест асоціюється з такими словами як допомога, співчуття, людинолюбство, — зазначив у своєму виступі Денис Калінін.

Лунало багато привітань, вручали грамоти та подяки членам районної організації ТЧХУ та тим, хто всіляко підтримує Червоний Хрест вже багато років.

Для гостей яскравий та пізнавальний концерт підготували школярі, члени клубу "За здоровий спосіб життя".

Наприкінці слово взяла Зінаїда Висоцька, голова районної організації ТЧХУ.

— Це робота за покликом серця. Робота не з легких. Життя сьогодні додає нам багато причин для конфліктів, непорозумінь, кризових ситуацій, однак у всіх випадках потрібно об'єктивно розібратися, оцінити ситуацію і прийняти правильне рішення. Гарячковість, поспішність, неувага й неповага один до одного, дріб'язковість, впертість, байдужість не можуть супроводжувати роботу волонтера Червоного Хреста. Відкритість та співчуття створюють умови для ефективного спілкування з різними категоріями населення, вміння співчувати ближньому, а ще — унікальну можливість творити добро, дарувати людям радість та любов. Я вірю, що небайдужих людей більше, просто їх треба знайти та організувати. Тільки разом можливо зробити щось дійсно велике та корисне.

Свято вдалося. Віримо, що своєю натхненною працею червонохрестівці утверджують найцінніші людські якості. Тож зичимо їм творчої наснаги, плідної роботи, успіхів у виконанні своєї благородної місії в служінні українському народові.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

 

п'ятниця, 31 Травня 2013 16:26 | Переглядів: 698

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]