Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Дитинство: щаслива і прекрасна мить!

1 червня відзначаємо Міжнародний день захисту дітей — прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими, радісними, прославляли родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинні стати одними з найголовніших наших обов'язків.

 

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування забезпечують проведення державної політики у сфері охорони дитинства, забезпечують розвиток мережі навчальних закладів, охорони здоров'я, соціального захисту, а також позашкільних навчальних закладів, діяльність яких спрямована на організацію дозвілля, відпочинку і оздоровлення дітей.

З 1 червня у районі розпочнуть свою роботу 25 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням та 2- разовим харчуванням, в яких відпочиватиме близько 2386 дітей молодших класів. Для батьків це дуже важливо, адже дитина, перебуваючи в таборі, завжди під наглядом. Протягом відпочинкового періоду, зазвичай, для дітвори організовуються походи, екскурсії, цікаві рухливі ігри, творчі конкурси.

Сектор у справах сім'ї і дітей УСЗН організовує і проводить оздоровлення дітей пільгових категорій (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, талановитих та обдарованих). Про те, де і як будуть оздоровлюватися діти пільгових категорій, розповідає завідуюча сектором у справах сім'ї і дітей Даурія Соловйова:

— Щороку діти даної категорії мають можливість поїхати на оздоровлення до таборів відпочинку. Цьогорік з обласного бюджету для району виділено кошти на придбання 113 путівок до таборів у м. Приморськ та смт. Кирилівку. Також за кошти державного бюджету та частково батьків планується оздоровлення дітей пільгових категорій в українському дитячому центрі "Молода Гвардія" та у Міжнародному дитячому центрі "Артек". Сподіваюся, відпочинок дітлахів буде цікавим і корисним для здоров'я. Перша група дітей поїде до таборів вже 2 червня.

Наскільки здорова нація зростає в Україні і як опікуються здоров'ям дітей в районі лікарі-педіатри, розповідає заступник головного лікаря ЦРЛ з дитинства та пологової допомоги Євгенія Омельченко:

— Нині у районі проживає 11976 дітей. Цьогорік народилося 218. Віком від 0 до року — 722 дитини. І хоча ці показники дещо вищі за минулорічні, все ж, бебі-буму в нас немає. За роки моєї роботи у цій сфері (а це майже 40 років, з яких 30 — на посаді заступника головного лікаря ЦРЛ з дитинства та пологової допомоги) багато чого змінилося. По-перше, дітей у районі стало менше майже удвічі, ніж 30 років тому, але, на жаль, сьогодні я можу лише констатувати той факт, що серед них абсолютно здорових дуже мало. Як це не сумно, але часто вже в утробі матері дитина перебуває під загрозою внутрішньоутробної інфекції, патологій тощо. Впливаючих факторів чимало: харчування, екологія, нездоровий спосіб життя майбутніх батьків… І все це не секрет для молодих мам і татусів. Але ж вони чомусь рідко замислюються над тим, що дитину потрібно заздалегідь планувати, а значить спочатку перевірити власне здоров'я, щоб не пожинати гіркі наслідки при народженні немовляти.

— Чи існує дефіцит лікарів-педіатрів?

— Ще й який! Згідно із штатом нині в районі має працювати 22 педіатрів. А працює лише 14. В основному нестача у Василівці. Але ми надсилаємо замовлення до медичного університету і не втрачаємо надії, що ситуація зміниться на нашу користь. До речі, у лютому цього року у колективі фахівців дитячої поліклініки ЦРЛ з'явився дитячий отоларинголог Ірина Лоцман (на знімку). І, незважаючи на молодість, вона вже заслужила авторитет і довіру серед юних пацієнтів та батьків.

— Чи мають діти можливість оздоровлюватися у санаторіях?

— Звичайно. Діти, які мають хронічні захворювання та перебувають на диспансерному обліку, мають можливість оздоровлюватися у Євпаторії, Одесі, Трускавцю. Є у нас путівки і у санаторно-оздоровчі заклади Мелітополя, Молочанська, Запоріжжя. Путівки безкоштовні, батьки оплачують тільки дорогу.

— Кого б зі своїх колег-педіатрів ви відзначили?

— Прізвища цих лікарів добре відомі багатьом родинам, адже вони дійсно професіонали, люди, відданні своїй справі. Це Тетяна Григорівна Завгородня, Вадим Вікторович Лебідь (м. Василівка), Галина Василівна Мартиненко (смт. Степногірськ). В сімейних амбулаторіях працюють Ольга Вікторівна Замула (с. Скельки), Валентина Федорівна Павленко (с. Кам'янське)… Скільки сімей їм вдячні за збережене здоров'я своїх дітей! Та загалом хочу додати, що наші медики завжди пам'ятають про невід'ємні якості сучасного лікаря — самовідданість і безкорисливість, любов до дітей і прагнення їм допомогти.

Давайте ж всі разом будемо намагатися зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради їхнього майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

Зичимо вам, хлопчики та дівчатка, міцного здоров'я, успіхів, радісного та змістовного відпочинку!

 

Світлана Лобач

 

п'ятниця, 31 Травня 2013 16:40 | Переглядів: 652

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]