Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Славні 90-то!

Як важливо для кожного, а тим паче для ветерана, коли про нього пам'ятають і шанують. Про це добре знають члени районної організації інвалідів війни та Збройних Сил України, тож готуються до кожного ювілею своїх товаришів з великою відповідальністю та честю. Цьогорік чимало учасників бойових дій відзначають своє 90-річчя. Голова організації інвалідів Андрій Йосипович Войскобойник нещодавно вже привітав з таким ювілеєм Григорія Михайловича Пріня у Скельках.

А днями завітав на іменини із щирими словами та подарунками до Миколи Омеляновича Галінського з Відножино та Івана Денисовича Шморгуненка з Василівки.

Миколу Омеляновича також приїхали привітати з днем народження ке-рівник та бухгалтер ПОП «Агрофірма «Злагода» Катерина Луценко і Марія Баздирєва. Дружною компанією гості бажали ветерану довгих літ життя, щастя й добробуту. Згадували і його військове минуле.

Микола Омелянович сам родом з Чернігівської області. У Велику Вітчизняну воював на Північному Кавказі. Пішов на фронт 18-річним юнаком, та, незважаючи на юний вік, йому не бракувало відваги й мужності — вірив у краще і визволяв велику Батьківщину, гнав фашистів з України. Він має особливу медаль — «За відвагу», бо відзначився у боях на Малій землі.

У війну був поранений, лікувався у госпіталі, тож на все життя лишився інвалідом. І сьогодні, маючи за плечима довге й бурхливе життя, Микола Омелянович не шкодує, що заплатив таку дорогу ціну за свободу. Головне — що залишився живим та здобув мир.

Не менш цікава історія в учасника Сталінградської битви Івана Денисовича Шморгуненка (на знімку: праворуч разом з А.Й. Воскобойником), яку редакція вже друкувала напередодні свята Дня Перемоги. Його ювілей святкувала вся родина. Приєдналася до теплих привітань і районна організація інвалідів. Андрій Йосипович від щирого серця поздоровив ветерана і побажав тільки хороших моментів у житті, затишку та довголіття.

Вітаємо наших іменинників з хорошими життєвими ювілеями! Гордимося вашими ратними подвигами і бажаємо злагоди, шани від молодого покоління та ще довго бути з нами!

 

Анна Шаповалова

 

 

 

п'ятниця, 31 Травня 2013 16:45 | Переглядів: 629

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]