Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Щасливі миті їхнього дитинства

Діти — це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Турбуючись про долю дітлахів всього світу (бо ж чужих дітей не буває), у листопаді 1949 року у столиці Франції Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок і було засноване міжнародне свято — День захисту дітей, яке нині ми святкуємо щороку 1 червня.

Весело і цікаво пройшло Свято дитинства минулої суботи у райцентрі, яке влаштували для малечі дорослі разом зі своїми юними вихованцями, зокрема, працівники ЦКД, районного Центру дитячої та юнацької творчості та туризму, відділу освіти РДА та дитячі творчі колективи, гуртківці. І навіть погода, яка втрутилася у свято своїм літнім дощем, не стала на заваді його проведення.

Двері Центру культури та дозвілля гостинно відчинилися для маленьких гостей. Тут на них за кулісами сцени вже чекали юні артисти з вокалу — Данил Охрімець, Ліза Пономар, Поліна Шандер, Анжела Пантич, Валерія Батуріна та вокальні колективи «Домісолька», «Капітошка, «Веселка», які просто "запалили" зал жвавими і мелодійними піснями, а танцювальні ансамблі Василівського ЦКД «Глорія», «Барбі» та «Гопак» зі Степногірська додали драйву своїми яскравими виступами. Ведучі свята Анастасія Самойленко, Діана Безуглова та Анна Адамюк підбадьорювали дітлахів розважальними конкурсами і залучали малечу до безпосередньої участі у святковому дійстві. А особливий інтерес викликав виступ молодшої групи "спасівців" зі Степногорської ЗОШ під керівництвом Олександра Апанасенка. Діти продемонстрували окремі елементи бойового мистецтва "Спас" просто на сцені. До речі, лише цьогорік вони вже встигли покласти до скарбнички своїх нагород аж 19 медалей!

Цього дня дітвору вітали не лише їхні батьки, вчителі та ведучі свята, а й районна влада. Голова районної ради Денис Калінін щиро побажав малечі веселих літніх канікул з незабутніми враженнями від відпочинку та новими друзями. Він підкреслив, що Василівщина завжди славилася своїми талантами і нинішнє свято, на якому діти демонструють майстерність не лише на сцені, а й у виробах декоративно-ужиткового мистецтва, у шаховому спорті, авіамоделюванні тощо — яскравий тому доказ. Користуючись нагодою, керівник району привітав з нещодавньою перемогою у обласному фотоконкурсі «Миттєвості сімейного щастя» вихованця КПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Дніпрорудненської міськради Сергія Антонова (на жаль, юнак не прибув на свято), то ж на хлопця чекає диплом від департаменту соціального захисту населення Запорізької області, який був організатором цього заходу.

Поки на сцені йшов святковий концерт, шанувальники шахового спорту долучилися до шахового турніру, у якому взяли участь 8 вихованців клубу "Гамбіт" (керівник Костянтин Худолій), який працює на базі КПНЗ "Центр дитячої та юнацької творчості і туризму" у Дныпрорудному. Цікаво, що наймолодшому його учаснику (Антону Височину) лише 4 роки, а найстаршому (Стасу Щирбі) — 13. Але у цьому виді спорту не існує вікового бар"єру. То ж, як у будь-якому спортивному змаганні скоро визначилися переможці. Знаково те, що усі вони навчаються у Дніпрорудненській школі "Талант". Отже, перше місце у районному шаховому турнірі посів Іван Данилюк (9 років), друге — Станіслав Щирба (13 років), почесне третє місце зайняв Владислав Шило (10 років).

Неймовірну цікавість як у дітей, так і у дорослих викликала виставка дитячих виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Чого тут тільки не було! І поробки з бісеру, і ляльки-мотанки, і м"які іграшки, виготовлені гуртківцями... А для прихильників рукотворного мистецтва ще й працювали майстер-класи, де майстрині з досвідом ділилися тонкощами виготовлення тих чи інших виробів.

Тим часом на райцентрівській площі юні вихованці авіамодельного гуртка (керівник Сергій Савченко) та судномодельного(керівник Валентин Рибальченко) прикували до своїх моделей чимало цікавих поглядів. Ну де ще побачиш так близько модель корабля святого Петра 17-18 століття, або ж у зменшеному вигляді літак ЯК-9, бомбардувальник ТБ-3, ТУ-2... До того ж, згодом деякі з представлених авіамоделей злетіли у повітря над центральною площею, вкотре доводячи, що поряд з професійними наставниками діти розкривають у собі нові таланти, які, можливо, з роками вплинуть на їхній професійний вибір.

Ось тільки шкода, що фінансово такі гуртки, за словами їхніх керівників, практично не підтримуються. Всі витрати на виготовлення виробів та поїздки на змагання лягають на плечі батьків і тих же керівників. До речі, у цьому році наші "авіамоделісти" посіли друге командне місце на Всеукраїнських змаганнях з авіамодельного спорту на кубок Кривбасу. Прикро і те, що нині бракує інструкторів з таких гуртків, яких раніше їх готували при Товаристві сприяння обороні України (рос. ДОСААФ).

Свято вдалося і це було видно по настрою дітвори. До того ж кожен учасник свята цього дня отримав ще й солодкі подарунки, які допомогли придбати приватні підприємці Любов Запорожець, Клара Сіра та Віктор Шепель.

Весела, запальна дискотека зібрала у танцююче коло своїх маленьких прихильників. Діти раділи своєму святу. А дорослі щасливими поглядами спостерігали, як розважається їхня малеча. У такі хвилини розумієш, як важливо частіше влаштовувати свята зі своїми дітьми, нехай маленькі, сімейні, але щирі і від чистого серця.

Давайте пам’ятати, що діти приходять у цей світ зовсім маленькими і безпомічними, а ми, дорослі, повинні їх виростити, огорнути затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов’ю.

 

Світлана Лобач

 

 

понеділок, 03 Червня 2013 12:50 | Переглядів: 804

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]