Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Обласна влада ставить завдання охопити оздоровленням усіх дітей пільгових категорій

Питанням проведення літньої оздоровчої кампанії була присвячена обласна селекторна нарада, яку провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов. Відкриваючи захід, посадовець зазначив, що згідно із завданням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської в області необхідно оздоровити не менше 70,5 % дітей шкільного віку. А також відмітив позитивну динаміку в залученні коштів для фінансування відпочинку й оздоровлення дітей.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана, в області проживає 148 тисяч дітей, з яких необхідно охопити послугами оздоровлення 104 тисяч. Для цього виділено майже 50 млн. грн., із них 10,5 млн. грн. – залучені кошти.

Першочергового відпочинку та оздоровлення потребують діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти-інваліди. Проте із 764 школярів, які вже отримують послуги оздоровлення, тільки 114 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і 15 дітей-інвалідів.

– До початку другого заїзду нам необхідно розглянути та затвердити списки дітей пільгових категорій. Адже тільки на оздоровлення дітей-інвалідів подано більше 600 звернень до управлінь праці та соціального захисту населення. Також для дітей з інвалідністю, які не можуть оздоровлюватись без нагляду батьків, планується проведення експериментального заїзду, – зазначив Ігор Мещан.

Як повідомив заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Захарчук, пришкільні літні табори відіграють значну роль у організації відпочинку дітей. Проведені в області перевірки довели, що якість послуг цих закладів є задовільною. Серед недоліків можна назвати якість харчування дітей у таборах денного перебування, лише в м. Енергодар, Мелітополь і Токмак його вартість складає більше 20 грн. на одну дитину на день. Певні питання є щодо стану протипожежних заходів.

За результатами перевірок дитячих закладів відпочинку та оздоровлення з боку санітарно-епідеміологічної служби було складено 21 припис та 41 протокол про порушення санітарних норм. Часто порушуються умови зберігання та технологія приготування їжі, а працівники харчоблоків нехтують правилами особистої гігієни. Проте стан питної води, пляжів та водоймищ відповідає нормам.

З огляду на недоліки у роботі закладів відпочинку і оздоровлення Андрій Гамов закликав комісії, які перевіряють їх стан, координувати свої дії з адміністраціями районів для можливості повноцінного реагування на виявлені порушення.

– Наше першочергове завдання – зробити літній відпочинок школярів безпечним. Особливо треба подбати про оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Слід докласти максимум зусиль для 100% охоплення зазначених категорій послугами відпочинку і оздоровлення, – підсумував Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 19 Червня 2013 08:06 | Переглядів: 558

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]