Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Медична реформа не передбачає скорочення лікарень

Питання ходу реформування медичної галузі розглянули на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко. Очільник області звернув увагу на факти поширення неправдивих чуток щодо вірогідних змін у роботі медичних закладів.

– Багатьох запоріжців непокоїть інформація про майбутнє зменшення кількості ліжок у стаціонарах та скорочення закладів охорони здоров’я з їх подальшою заміною на приватні лікарні та клініки. Такі чутки породжують паніку серед населення і викликають недовіру до влади. Нам необхідно поширювати правдиву інформацію про хід реформ у медичній галузі, активізувавши роз’яснювальну роботу серед населення, – зазначив Олександр Пеклушенко.

Начальник управління з питань охорони здоров'я Запорізької міської ради Надія Севальнєва повідомила, що в області на передбачається ані зменшення кількості ліжок, ані заміни комунальних закладів охорони здоров’я приватними. Адже медична реформа спрямована виключно на покращення якості обслуговування населення. Для цього на базі існуючих поліклінік створюються амбулаторії сімейної медицини, які обслуговують населення за місцем проживання. При цьому ведеться робота з відкриття додаткових амбулаторій. Наприклад, зараз здійснюється реконструкція приміщень для відкриття додаткових амбулаторій у Хортицькому районі м. Запоріжжя, а до Дня міста планується відкрити амбулаторію у селищі Тепличному.

Для роботи в амбулаторіях сімейної медицини лікарі мають можливість підвищити свою кваліфікацію, адже лікар загальної практики поєднує знання терапії і педіатрії. Кадрове питання вирішується також за рахунок випускників медичних університетів. А щоб уникнути погіршення медичної допомоги на час перехідного періоду реформування, педіатри та дільничні терапевти продовжуватимуть надавати послуги населенню.

Також з огляду на значну роль ФАПів у обслуговуванні населення сільських регіонів Олександр Пеклушенко запропонував Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації розглянути можливість їх перетворення на філії амбулаторій та оснащення ліжками і процедурним кабінетом.

– Реформуючи діяльність закладів охорони здоров’я, нам не треба «закінчувати п’ятирічку за три роки», головне – це якість медичного обслуговування населення. Адже на карту поставлено життя і здоров’я запоріжців. Готуючи лікарів до нових форм роботи з населенням та покращуючи матеріально-технічну базу лікувальних установ, необхідно також постійно проводити інформаційну роботу з населенням. Жителі області мають знати про реальну ситуацію, а не панікувати через чутки, – підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 26 Червня 2013 13:18 | Переглядів: 651

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]