Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

«Сонце прикрашає землю, а людину праця»

У насіннєвому фермерському господарстві «Орбіта СМ», як і у більшості сусідніх, цьогорік жнива розпочалися як ніколи рано — в останній декаді червня. Керівник, Олексій Олексійович Сергієнко — заклопотаний, весь у справах. Ясна річ — гаряча пора. На зайві розмови з пресою часу довго не витрачає.

— Жодних прогнозів щодо урожаю давати поки що не хочу, — наголосив відразу. — Восени приїжджайте, коли зерно у коморі лежатиме, тоді і про урожайність поговоримо і про мої сподівання, які справдилися чи навпаки. Про людей скажу залюбки. Колектив невеликий, працьовитий, дружний. На кожного можу покластися у роботі, а це важливо. Та оскільки нині у розпалі косовиця, то давайте особливо відзначимо наших комбайнерів.

Машина голови господарства мчить нас на золотаве поле дозрілої озимої пшениці. По дорозі час від часу зустрічаємо вантажівки із зерном, які рейс за рейсом звозять його на тік. Загалом господарство має непогану матеріальну базу. Техніка для повного циклу обробки урожаю. Свої комбайни — два «Дона» та два «John Deere». Ось залізні велетні велично і стрімко наблизилися до нас і зупинилися.

— Знайомтеся одні з кращих механізаторів, які працюють у нас вже близько 10 років Олександр Мартиненко та Олександр Тітаренко. За технікою слідкують, як за власною і до роботи охочі. Не відстає від них і Олександр Поштаренко, який вже 7 років у «Орбіті СМ». Працюючи з ними, розумієш, як людина трудиться на землі, так вона до неї і ставиться. Про свої трудові здобутки хлопці, звісно, скромно змовчать, але я скажу словами народної приказки: сонце прикрашає землю, а людину праця. Тож у нас працюють справжні красені!

 Світлана Лобач

 

вівторок, 02 Липня 2013 10:19 | Переглядів: 896

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]