Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У «Скіфі» все до ладу!

Днями редакція завітала у мальовниче село, яке повністю відповідає своїй назві – Степове. Серед безкрайніх степів розкинувся маленький населений пункт, котрий потопає у жовтих полях пшениці та блакитного неба, а коли на обрії бачиш ще й комбайн, який косить золоте зерно – зачаровуєшся неймовірною красою.

Саме тут, у Степовому наприкінці 90-х років розпочало свою діяльність фермерське господарство «Скіф». Його господарі – Володимир Васильович та Наталія Миколаївна Кудіни все життя пропрацювали у сільському господарстві, тож добре знаються на цій важкій, відповідальній та важливій галузі. Все у них до ладу: «і на полі, і у коморі».

Жнива у «Скіфі» завжди проходять жваво, всі трудівники господарства з ентузіазмом підходять до збору очікуваного урожаю, тож робота, як то кажуть, кипить. В цьому впевнилися на власні очі, коли завітали на «скіфський» тік. Володимира Васильовича не застали, бо був у справах, а Наталія Миколаївна намагалася всюди встигнути: саме забирала з поля трударів на обід та й нам приділила хвилинку й гостинно прийняла.

- Цей рік, звісно, кращий, аніж минулий. Погода була сприятливішою. На жаль, дощі пройшли з запізненням і особливої ролі для озимих не зіграли. А от яровий ячмінь підправився. Поля кукурудзи і соняшника сьогодні виглядають добре, а наскільки добре – дізнаємося восени, - почала розмову Наталія Миколаївна. – Цьогорік озимих пшениці та ячменю посіяли відповідно 226 та 12 га, ярового ячменю – 110, гороху – 131, кукурудзи – 67, соняшника – 124, пар займають 76 га. Сільськогосподарських угідь всього 747 га, а пайовиків – 66 чоловік.

- Як з урожайністю?

- З одного поля зібрали 16 ц/га, з іншого – на 3 менше. Остаточну картину побачимо після закінчення жнив. А взагалі посіви з осені були хороші, підкормлювали, тож сподіваємося на вищі показники. Техніка у нас своя. Маємо два комбайни, шість тракторів, МАЗ…

- Скільки чоловік у колективі «Скіфу»?

- Взагалі у господарстві працюють 9 чоловік. Колектив у нас хороший, всі трудяться наполегливо і відповідально. Ми допомогли своїм працівникам отримати відповідну професійну освіту, придбати помешкання у селі… Разом – ми одна дружна команда, в якій кожен грає важливу роль в отриманні результату: від початку посівної компанії до збору урожаю. Це водій Володимир Тимошенко, механізатори Василь Коробов, Юрій Тимошенко, Віталій Кільпа та ветеран господарства, який вже пішов на пенсію, але у жнива допомагає нам збирати урожай – Володимир Яценко. Також у нас трудяться Олександр Дубіченко, який на току очищує зерно, та Людмила Тимошенко – обліковець-заправник, а ще вона готує смачні обіди для робітників.

 Анна ШАПОВАЛОВА

 

вівторок, 02 Липня 2013 12:32 | Переглядів: 718

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]