Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Спогади несуть у далеку юність

Днями зустрічав гостей з нагоди хорошого ювілею — 90-річчя і учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, мешканець с. Балки Леонід Степанович Теліцин. До ювіляра завітали з квітами, подарунками та щирими словами побажань здоров'я, довголіття та добробуту голова Балківської сільської ради Марія Іванівна Радченко, голова районної організації інвалідів ВВв та Збройних Сил України Андрій Йосипович Воскобойник, голова ветеранської організації с. Балки Валентина Леонідівна Гончаренко. Щирі привітання, квіти, схвильовані спогади, які перенесли подумки у далеку юність, і... сльози на очах ветерана. А що вже сорочка, яку подарували гості, згодиться, то й говорити нічого.

Леонід Степанович прожив довге і цікаве життя. Всякого було: і радощі, і негаразди, але він ніколи не втрачав своєї доброти, щирості і душевності.

Народився ювіляр 1 липня 1923 року в Удмуртії. Сім'я була велика — шестеро дітей: дві доньки та чотири сини. Тут хлопець ходив до школи, закінчив 5 класів, а згодом здобув професію тракториста і працював у колгоспі до початку війни.

У 1942 році призваний на строкову службу. Служив в стрілецькій роті. І вже невдовзі отримав перше поранення. Підлікувався, і знову на фронт, у розвідку. Довелось і у блокадному Ленінграді у розвідку ходити. Після другого поранення лікувався у шпиталі на Уралі, де й зустрів Перемогу. За бойову доблесть і відвагу має ветеран орден Вітчизняної війни І ступеня і медаль «За бойові заслуги».

Після війни повернувся на батьківщину, в Удмуртію, а у 1975 році переїхав на Україну, у Балки. Тут працював у радгоспі "Родина": влітку — на поливі, а зимою — в ремонтній бригаді.

Сьогодні ветеран залишився сам, дружина померла, а діти роз'їхалися, та Леонід Степанович не втрачає оптимізму, сили духу. Він звик долати всі перешкоди і бачити у житті лише хороше, бо з того покоління, яке, переживши війну, вже не налякаєш буденними проблемами.

Шановний Леоніде Степановичу! Вітаємо вас з хорошим життєвим ювілеєм! Бажаємо щастя, міцного здоров'я, родинного затишку, поваги від людей та обов'язково відсвяткувати 100-річчя!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 05 Липня 2013 08:32 | Переглядів: 621

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]