Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

"Василівка-Градпроект" - 25 років творчої роботи

На минулому тижні професійне свято відзначили архітектори. У їх числі і творчий колектив РКП «Василівка-Градпроект», який невтомно трудиться вже 25 років і очолює його чарівна жінка, кваліфікований спеціаліст, художник Ніна РЄЧКА. — Ми виконуємо проектну документацію на будівництво та реконструкцію, займаємося розробкою містобудівної документації, проектуванням внутрішніх та зовнішніх інженерних мереж, систем та споруд, забудовою житлових будинків, землевідведенням...

Приймаємо як державні замовлення, так й індивідуальні, — говорить Ніна Опанасівна. — Робота цікава та творча. Без творчості у нашій професії взагалі неможливо, адже, розроблюючи проект, спеціаліст повинен заздалегідь бачити кінцевий результат, уявити, якою буде та чи інша споруда до того, як її побудують чи реконструюють. У цьому мені дуже допомагає написання картин.

— Які роботи виконували останнім часом?

— Серед наших проектів — реконструкції житлового будинку у Василівці, дитячих садків у Балках і Пологах, частини будови школи під дитячий садок у Широкому, шкіл у Бурчаку та Плодородному. Із останніх творчих і великих робіт відзначу проекти реконструкції будівлі банку під житловий будинок, проект відновлення зруйнованої церкви Святих апостолів Петра й Павла. Найбільш грандіозним є проект благоустрою центральної частини Василівки, який ми готували у рамках стратегії розвитку туристично-рекреаційної сфери «Ренесанс Новоросії», яка започаткована колишнім головою райдержадміністрації Сергієм Грачовим. Наша розробка передбачає будівництво церкви, готелю на місці друкарні, розважальних комплексів, альтанки для музикантів, кількох фонтанів, встановлення цікавих пам'ятників, реконструкцію багатоповерхової споруди лікарні, будівель Садиби Попова. Цей проект ми представили в Києві на конкурсі «Розвиток малих міст України» з керівниками міста та музею «Садиба Попова». Наша робота відзначена як одна із кращих. Приємно і те, що наш проект внесли до Архітектурного альманаху України 2011-2012 років (детальніше про альманах на сайті: www.vdglobus.com.ua).

— Раніше інженерні та архітектурні роботи виконувалися за ліцензіями. Як сьогодні?

— Останні кілька років працюємо за кваліфікаційними сертифікатами. Такі сертифікати надають право виконувати всі розділи проектної документації. Я маю два сертифікати інженера-проектувальника.

— Які замовлення виконуєте частіше: державні чи індивідуальні?

— В основному до нас надходять держзамовлення. На жаль, архітектурна галузь переживає не кращі часи. В Запоріжжі, наприклад, від проектних підприємств взагалі лишилася всього третина. Людям не по кишені сьогодні збудувати будинок чи іншу споруду, тож індивідуальних замовлень дуже мало. Раніше ситуація була іншою, а будівництво — доступнішим.

— Які ще послуги надає підприємство?

— У архіві підприємства зберігаються документи з 1965 року! Це дуже цінна інформація, адже у разі втрати документів на житловий будинок чи інші споруди ми допомагаємо людям у їх відновленні, видаємо відповідні довідки.

— Скільки людей працює у "Василівка-Градпроект"?

— Колектив невеличкий, досвідчений та злагоджений, з яким мені легко і приємно працювати. Наші спеціалісти намагаються задовольнити запити клієнтів, тож ніколи не відпускаємо їх з поганим настроєм, а щира вдячність від людей — це найбільша радість.

Всі професійно розвиваються, постійно підвищують свій рівень. Всі спеціалісти досвідчені. Так, чимало моїх колег трудяться на підприємстві понад 10 років. Це головний архітектор Валерій Іотов, інженер-землевпорядник Сергій Слуквін, головний бухгалтер Надія Агаркова. Трохи менше — спеціаліст-землевпорядник Інна Григор'єва, головний інженер Лоліта Мартиросян. Я ж у цій сфері — 30 років, тож для мене підприємство стало воістину рідним. Разом з нами також працюють і робітники по трудовому договору. Багато з тих людей, які раніше тут працювали, вже мають власні фірми або займають високі посади. «Василівка-Градпроект» — відмінний старт для подальшого розвитку кар'єри, хороша школа досвіду та саморозвитку.

Колектив РКП «Василівка-Градпроект» — це справжні ентузіасти та професіонали такої непростої, цікавої та тендітної галузі, як архітектура. Їхні досягнення у покращенні нашого району та райцентру, сумлінне виконання професійних обов'язків відзначені безліччю нагород, подяк та грамот. Не менш їх має і талановитий керівник Ніна Опанасівна, серед яких: медаль Бердянської єпархії святих новомучеників і сподвижників бердянських, Орден Володимира в пам'ять святкування 1020-річчя Хрещення Русі, медаль за розбудову Василівки, за розробку проекту нового бульвару, побудованого у 2005 році…

Віримо, що нові розробки підприємства будуть втілені у життя і ми зможемо побачити Василівку оновленою, гарнішою та сучаснішою. Творчому колективу "Василівка-Градпроект" бажаємо невичерпного натхнення, нових творчих ідей.

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 05 Липня 2013 14:14 | Переглядів: 687

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]